Linkovi

Minesota u finalu, Kingsi još jednom razoèarali - 2004-05-20


Košarkaši Minesote plasirali su se u finale plej-ofa Zapadne konferencije pošto su u odluèujuæoj sedmoj utakmici polufinalne serije pobedili Sakramento 83:80. Vukove je tokom svih 48 minuta nosio najbolji igraè regularnog dela šampionata Kevin Garnet, koji je utakmicu završio sa 32 poena i 21 skokom. Imajuæi u vidu da je sinoænjom pobedom Minesota došla u priliku da prvi put igra u finalu konferencije, moguæe osvoji i titulu – Garnet nije mogao ni da poželi lepši poklon za 28. roðendan.

"Sjajan je oseæaj pobedjivati, naroèito ako vam je tog dana rodjendan. Kako moja majka kaže ponekad vas srce odvede do cilja", rekao je Garnet na konfrenciji za novinare posle utakmice.

Vulvsi su dobro poèeli utakmicu i posle prve èetvrtine imali 6 poena prednosti. U tom periodu igre 11 poena ubacio je Sem Kasel, koji je igrao povreðen. rezultat na na poluvremenu 41:31, ne govori samo o dominaciji Minesote, veæ i o neefikasnosti Kinsa koji su pogodili svaki treæi šut iz igre. To je ujedno bilo i najlošije prvo poluvreme Sakramenta u ovoj sezoni godine.

Predrag Stojakoviæ se sa 25 odsto pogoðenih šuteva uz svega osam poena prikljuèio ekipi koja prikazanom igrom nikako nije zaslužila plasman finale. Ipak Kingsi su zahvaljujuæi solidnom šutu za tri poena u drugom poluvremenu imali šansu da èak izbore produžetak. 16 sekundi pre kraja, Kingsi su se trojkom svog najboljeg pojedinca na utaknmici Daga Kristija primakli na svega poen – Sem Kasel, je potom pogodio oba slobodna bacanja, a Kris Veber je – u poslednjoj sekundi - promašio za tri poena i izjednaèenje.

Kris Veber je na konferenciji za novinare, rekao da je pratio let lopte i da jednostavno nije mogao da veruje da nije prošla kroz obruè. Kingsi su sinoænjim porazom izjednaèili negativan rekord Lejkersa – pošto su veæ treæu sezonu uzastopno poraženi u odluèujuæoj, sedmoj utakmici plej ofa.

Dodajmo da je amerièki predsjednik nakon sastanka sa grèkim premijerom Kostasom Karamanlisom u Beloj Kuæi saopštio da æe bivši predsjednik Džordž Buš Senior, predvoti amerièku delegaciju na Olimpijskim igrama u Atini oveg leta. Karamanlis je predsedniku SAD pružio uvaravanja da vlada Grèke èini sve da sportisti i posetioci Atine u vreme igara budu bezbedni.

XS
SM
MD
LG