Linkovi

Film : ”Van Helsing“ - 2004-05-10


Legendarni lovac na monstrume ”Van Helsing“ svakodnevno se susreæe sa brojnim krvožednim spodobama. Medjutim, kad je poslat u Transilvaniju da se pozabavi vampirom Drakulom, on otkriva da mora da se bavi i .... ”Oh moj Bože, Frankenštajn!“

Za Hjua Džekmana bila je puka zabava da igra Vana Helsinga.

”Oseæam se krivim što je puno toga bila puka igra, ali to je bio sluèaj. I koliko god da je to zabava, ti likovi imaju svoje slabe strane i mi ih moramo uèiniti interesantnim. “

Gledaoci æe biti iznenadjeni ovim filmom. Ako je sve što oèekuju prièa o momku koji se bori sa tri monstruma, biæe iznenadjeni, jer je ovo daleko više od toga. Ova prièa je i avantura i romansa.

Kejt Bekinsejl igra groficu iz Transilvanije, koja je i sama lovac na vampire. Njen problem sa vampirom Drakulom i njegovim kolegama monstrumima je liène prirode. Kejt kaže da odnos sa likom Vana Helsinga, koga tumaèi Džekmen, èini ovaj film daleko dubljim od pukog horora:

”Ovo je takodje romantièna prièa.“

Još jedan australijski glumac pored Džekmana, Rièard Roksburg, igra Drakulu: On mora biti odigran kao duboko magnetska liènost jer mora da je u životu bio prilièno impresivan. Jedan od stvari kojih sam se najviše držao jeste ideja o tome kakav je bio za života: aristokrata, lider i prvobitno verovatno divan èovek, koji je kasnije napravio par grešaka.

Kao što je to bio sluèaj u filmu ”Mumija“ u ovom njegovom nastavku pisac i reditelj Stiven Somers koristi visoko tehnološke digitalne efekte u kreiranju nadrealnih i èesto užasavajuæih likova. Dok sa velikim zadovoljstvom traga za publikom koja uživa u likovima klasiènih monstruma, Somers ne voli da koristi tu reè:

”Kako sam rekao svim glumcima na poèetku snimanja: u ovom filmu nema monstruma to su samo ljudi sa velikim problemima. “

Medjunarodna glumaèka ekipa filma Van Helsing takodje obuhvata brodvejsku zvezdu Šulera Henslija u ulozi Frankenštajna, špansku glumicu Elenu Anaju, Italijanku Silviju Koloku i Amerikanku Džozi Maran u ulogama Drakulinih punaèkih nevesta, kao i Australijanca Dejvida Venama koji igra spretnog fratra èije su znanje i zgodni pronalasci od neprocenjive važnosti za Vana Helsinga.

XS
SM
MD
LG