Linkovi

Kobi odveo Lejkerse u polufinale Zapada - 2004-04-29


Posle relativno velike borbe, mnogo neizvesnosti i varnica u prve èetiri utakmice serije izmeðu Lejkersa i Hjustona, slavni tim iz Los Anðelesa mnogo lakše je trijumfovao u petom meèu – 97:78 i ukupnim rezultatom 4-1 plasirao se u naredno kolo plej-ofa, gde ga, u reprizi prošlogodišnjeg polufinala Zapada, oèekuju zvanièni šampioni San Antonio Sparsi.

Duel u "Strejpls Centru" ovog puta je u potpunosti protekao u znaku Kobija Brajanta, koji se u dvorani pojavio jedva pola sata pred poèetak, s obzirom da je prethodna tri dana proveo u Koloradu na preliminarnom saslušanju povodom optužbe za silovanje. Posle relativno problematiène prve èetvrtine, u kojoj mu je Katino Mobli ubacio 14 poena, Fil Džekson je izveo Brajanta iz igre na kratko, da bi Kobi u drugoj èetvrtini ubacio èak 14 poena, a u treæoj 9 – isto koliko i cela postava Hjustona. Kada je prednost domaæih postala dvocifrena, pitanje pobednika više se nije ni postavljalo.

Pored Brajanta, koji je završio sa 31 poenom, 10 asistencija i 6 skokova, istakao se Karl Meloun sa uèinkom: 18 koševa, 9 uhvaæenih lopti i pet asistencija, dok su Šakil O'Nil i Slava Medvedenko ubacili po 12 poena

Posle utakmice plejmejker Hjustona Stiv Frensis izbegao je da pohvali protivnika. "Neæu da kažem da su oni loš tim, ali mi definitivno nismo bili dovoljno uporni i nismo igrali na nivou na kome smo bili u ligaškom delu prvenstva", rekao je Frensis.

S druge strane, Kobi Brajant je istakao da je presudila odbrana, posebno u drugom poluvremenu i dodao. "Još sam umoran, ali ja sam takmièar i želim da pobedim. Uradio bih sve da pomognem saigraèima da dobijemo utakmicu. Jednostavno, izaðeš na teren, igraš, ideš kuæi, spavaš...", rekao je Brajant.

Priliku da okonèaju èetvrtfinalne serije, veèeras æe imati i Sakramento Kingsi, koji u petoj utakmici na svom terenu doèekuju Dalas, a imaju voðstvo 3-1. U istoj situaciji su i Detroit Pistonsi u seriji protiv Milvokija.

XS
SM
MD
LG