Linkovi

Proleæna sezona u amerièkim bioskopima - 2004-04-04


"WALKING TALL" rimejk istoimenog, ali ne toliko poznatog ostvarenja iz 1970. godine, zapravo je prièa nastala po istinitom dogadjaju. U originalu se govori o šerifu Bufordu Puseru koji je, oporavljen od rana koje su mu naneli lokalni mafijaši, odluèio da uzme pravdu u svoje ruke. Ovoga puta, ”The Rock” ili Stena, tumaèi Krisa Vona, nekadašnjeg amerièkog specijalca koji se vraæa u rodni kraj sa željom da pokrene porodièni posao. Medjutim, ispostavlja se da je gradom zavladalo bezakonje i kriminal.

“ Privlaèe me ovakve uloge. "WALKING TALL" gledao sam kada sam imao osam godina. Naprosto sam gutao filmove sa Èarlsom Bronsonom, Stivom Mekvinom ili sa mojim omiljenim glumcem Klintom Istvudom. U njihovim filmovima pravde stiže svakoga i to na najdirektniji naèin. “

"WALKING TALL" režirao je Kevin Brej, a sam film, koji inaèe traje neverovatnih 75 minuta, dobio je prilièno loše kritike. Veliko iznenadjenje predstavlja nekadašnji rvaè, a sada glumac ”The Rock“ zbog koga treba pogledati film.

U bioskope ovog vikenda dolazi i romantièna komedija "THE PRINCE AND ME" Ili ”Princ i ja“. Džulija Stajls, tumaèi Pejdž Morgan, ozbiljnu studentkinju medicine na Univerzitetu u državi Indijani koja se zaljubljuje u svog kolegu sa fakulteta. Neobièno je to da je kolega zapravo danski princ koji je odluèio da godinu dana provede u Americi, pre nego što se prihvati svojih prinèevskih dužnosti.

“ Svidja mi se to da iako postoje snovi, sve se odvija iz perspektive mog lika koji je ozboljan i prizemljen. Film jeste bajka ali bajka u kojoj ona ostaje ono što jeste, ali dobija i dijamante. “

"THE PRINCE AND ME" režirala je poznata holivudska rediteljka Marta Kulidž, dok princa Edvarda tumaèi engleski glumac Luk Mejbli.

I za kraj smo ostavili poslednji ruèno animirani film kompanije Dizni "HOME ON THE RANGE". Radi se o životinjama na farmi koje pokušavaju da urade sve kako njihova farma ne bi bila zaplenjena. Glasove životinjskim likovima podarili su Rosen Bar, Džudi Denè, Dženifer Tili, Kuba Guding Džunior, i Stiv Buskemi. Rosen Bar koja tumaèi kravu Megi kaže:

“ Krave su produhovljene životinje i mnogi misle da su svete. I ja mislim da jesu, jer sam ih dugo dugo gledala, u sklopu spremanja uloge u državi Ajovi. “

"HOME ON THE RANGE" režirali su Vil Fin i Džon Sanford, a za ovaj oproštajni ruèno crtani film muziku su napisali Boni Rajt, Tim MekGro, Bju Sisters i Kej Di Leng.

XS
SM
MD
LG