Linkovi

Kraj dvogodišnje serije Kingsa - 2004-03-24


Za prvi poraz Kingsa u Sakramentu protiv tima sa istoka u poslednjih 30 utakmica, najzaslužniji su bili: Majkl Red sa 26 poena, Kit van Horn koji je ubacio 22, uz 11 skokova, i Džo Smit, koji je utakmcu završio sa 20 koševa i 9 uhvaæenih lopti. «Kraljevi» su gubili od prvog do poslednjeg minuta, èesto dvocifrenom razlikom i nisu uspeli da naprave prokret. Kris Veber je bio blizu tripl-dabla (17 poena, 10 skokova, 8 asistencija), ali je ponovo katastrofalno šutirao iz igre, jedva preko 30 odsto. Majk Bibi je ubacio 27 poena, Peða Stojakoviæ 21, uz 4 skoka, dok je Vlade Divac zbog stomaènih problema igrao samo 17 minuta, uz uèinak: 2 poena i 5 skokova.

Prvi put posle skoro mesec dana, Finiks je «vezao» dve pobede. Za ubedljiv trijumf Sansa u Klivlendu – 103:86, najzaslužniji je bio Džo Džonson sa 31 poenom, dok je Žarko Èabarkapa, bio vrlo efikasan i za 6 minuta u drugoj èetvrtini ubacio 7 poena, što je nateralo trenera D'Antonija da ga posle utakmice javno pohvali.

Derbi divizije Srednji Zapad izmeðu Minesote i San Antonija pripao je Ti-Vulvsima – 86:81. Sem Kasel je loše šutirao iz igre, ali sjajno sa linije slobodnih bacanja, pa je sa èetiri uspešna pokušaja u poslednja dva minuta direktno odluèio pobednika. Na kraju je imao i treæi «tripl-dabl» u karijeri: 14 poena, 11 asistencija i 10 skokova.

Treæom uzastopnom pobedom, 85:77 protiv Vašingtona u svom «Delta Centru», Juta je preuzela osmo mesto na Zapadu od Denver Nagitsa. Andrej Kirilenko i Radža Bel bili su najefikasniji kod pobednika sa po 19 pogodaka, dok je Aleksandar Pavloviæ za 13 minuta imao 5 poena, 3 skokka i 1 asistenciju.

Nju Džersi je pobedio u Èikagu - 84:81, Memfis je kod kuæe bio bolji od Toronta - 95:86, dok su Detroit Pistonsi posle osam uzastopnih pobeda poraženi u Nju Orleansu – 82:81. Darko Milièiæ presedeo je na klupi svih 48 minuta, a odluèujuæi koš postigao je kanadski reprezentativac Džamal Meglor, bukvalno par desetinki pre kraja.

XS
SM
MD
LG