Linkovi

Iduæe nedelje poèinju pregovori o Savetu ministara - 2004-03-09


Predsjedništvo najjaèe crnogorske stranke nije veèeras donijelo odluke i zakljuèke koji su najavljivani u javnosti. Umjesto odluènog zahtjeva kojim bi od druge države èlanice bi o zatražen jedan od dva kljuèna resora – spoljni poslovi ili odbrana, zakljuèeno je da se saèeka ponuda iz Srbije od novog premijera Vojislava Koštunice, a tek odna bi se prema njoj odredili crnogorski socijalisti.

Nastavljajuæi uobièajeni stil rada, DPS je na veèerašnjem sastanku više razgovarala o predstojeæim lokalnim izborima u Herceg Novom i Tivtu i moguæim koalicijama, a mnogo manje o personalnom sastavu rukovodstva državne zajednice.

Ono što je do sada bilo nesporno i što æe, kako saznajemo, u pregovorima sa novom vladom u Srbiji biti potvrdjeno, jeste da æe vladajuæa crnogorska koalicija tražiti da je osim predsjednika zajednice Svetozara Maroviæa u Savjetu ministara predstavljaju ministar odbrane, najvjerovatnije aktuelni zamjenik Boirisa Tadiæa- Vukašin Maraš i ministar za unutrašnje ekonomske odnose Amir Nurkoviæ. Mjesto ministra za ekonomske odnose sa inostranstvom, koje je do nedavno zauzimao Branko Lukovac biæe prepušteno Srbiji, baš kao i mjesto ministra spoljnih poslova i ministra za manjinska prava, koja su i do sada pripadala predstavnicima veæe države èlanice.

XS
SM
MD
LG