Linkovi

Kobi zasenio duel Šek - Jao - 2004-03-04


U jedinoj utakmici prošle noæi, koja je odluèena posle produžetka, Klipersi su u «Stejpls centru» poraženi od Indijane – 101:94. Veliku ulogu u trijumfu najboljeg tima Istoka odigrao je veteran Redži Miler, koji je postigao trojku minut i 49 sekundi pre isteka produžetka, posle èega Klipersi nisu uspeli da se oporave. Marko Jariæ je za 31 minut, ubacio 9 poena, uz 5 asistencija, 2 skoka, po jednu ukradenu loptu i blokadu, dok Peða Drobnjak, odlukom trenera Danlivija nije ulazio u igru.

U treæoj utakmici zaredom bez Tima Dankana, San Antonio je uspeo da «odbije» nekoliko napada Soniksa u poslednjoj èetvrtini i doðe do 40. pobede ove sezone. Za razliku od utakmice sa Memfisom, kada je promašio odluèujuæi šut, Toni Parker je bio siguran u poslednjoj èetvrtini, ubacivši 11 od ukupno 17 poena, uz tri važne ukradene lopte. Hido Turkoglu je bio najefikasniji kod pobednika sa 18 koševa, a za konaènih 88:84 istakli su se i Ori, Bouen (po 14 poena) i Nesteroviæ (12 poena, 12 skokova). Kod poraženih Marej 24, Alen 21, a Radmanoviæ 14, 6 skokova i jedna blokada za 32 minuta.

Derbi veèeri u Hjustonu opravdao je oèekivanja. Lejkersi su prvi put ove sezone pobedili Rokitse – 96:93, a duel Šakila O'Nila i Jao Minga, koji je bar po individualnom uèinku ponovo dobio 228 cm visoki Kinez, ostao je u senci Kobija Brajanta. Ming je ubacio 33 poena, uz 8 skokova, O'Nil je završio sa 28 koševa i 7 uhvaæenih lopti, uz katastrofalnih 2-13 sa linije slobodnih bacanja, a Brajant je posle jedne utakmice pauze zbog suðenja u Koloradu, nastavio gde je stao. Postigao je 18 poena, imao rekord sezone 13 asistencija i 8 skokova, a 32 sekunde pre kraja postigao je koš preko 30 cm višeg Jao Minga èime je upotpunio preokret svog tima. Lejkersi su nadoknadili 11 poena minusa u poslednjem kvoteru.

Drugi derbi veèeri, bio je to samo na papiru, pošto su Vukovi u svom «Target Centru» pregazili Dalas – 121:97. Garnet je ubacio 28 poena, uz 19 skokova, Troj Hadson 22, uz 7 asistencija, Leterl Sprivel 20, uz 7 skokova i 5 asistencija, i pitanje pobednike nije se postavljalo nijednog trenutka, iako su domaæi najveæu razliku stvorili u treæoj èetvrtini. Veoma dobru partiju pružio je i Majkl Olovokendi sa 14 koševa i 5 skokova, dok se Sem Kasel ogranièio na dodavanje i ostavrio 10 asistencija. Kod Mevsa, koji su ponovo bili bez Stiva Neša, Majkl Finli i Markis Danijels ubacili su po 16, a Dirk Novicki 15 poena, sve u prvom poluvremenu.

XS
SM
MD
LG