Linkovi

Festival filmova Kerija Granta - 2004-02-16


Triler iz 1959. godine, “Sever - severozapad”, reditelja Alfreda Hièkoka, bio je jedno od ostvarenja Kerija Granta prikazanih u Kinoteci u Silver Springsu, u Merilendu. Glavnu žensku ulogu u tom filmu tumaèi Iv-Mari Sent.

“Keri Grant konaèno uspeva da spase ženu iz ruku okrutnog špijuna, koga je igrao Džems Mejson. Mnoge Grantove partnerke u brojnim filmovima, smatrale su ga - neodoljivim, ali direktor Kinoteke, Marej Horvic, istièe da je da je on plenio na mnogo naèina“.

”Moram da pomenem njegov glas, bez obzira da li je govorio glasno ili tiho, bio je izuzetno izražajan i prepoznatljiv. Kada èujete Kerija Granta, znate da je to Keri Grant. Znate da to ne može da bude niko drugi. Bilo je i drugih romantiènih heroja, ali nijedan nije bio tako seksi i duhovit kao Grant, koji je uvek umeo da vas nasmeje. Najveæa amerièka filmska kritièarka, pokojna Polin Kil, napisala je da Grant uverava žene da ga interesuju same po sebi, a ne iskljuèivo zbog seksa. Muškarci smatraju da je ulivao sigurnost i poverenje, ali da je istovremeno na sve gledao sa neke ironiène udaljenosti, što bismo svi voleli da možemo.”

Gosti na festivalu u Kinoteci u Silver Springsu su takoðe objašnjavali zašto vole Kerija Granta.

”Na ekranu je šarmantan i rekao bih da je imao intelekt za kakvim tragaju sve žene...”; “Žene su oduvek priželjkivale muškarca koji ima neke Grantove karakteristike i uveren sam da bi svi muškarci trebalo pomalo da lièe na njega...” ...Neodoljivi Keri Grant, roðen 19. januara, pre stotinu godina.

XS
SM
MD
LG