Linkovi

Poèeli preliminarni izbori u Nju Hempširu - 2004-01-27


Biraèi u državi Nju Hempšir izašli su danas na preliminarne predsednièke izbore, prve u zemlji, u kojem snage odmeravaju sedmorica aspiranata na predsednièku nominaciju Demokratske stranke. Iz Manèestera u Nju Hempširu izveštava novinar Glasa Amerike, Meredit Bjuel:

Ankete pokazuju da vodi senator iz Masaèusetsa, dok je bivši guverner Vermonta drugi u trci za predsednièku nominaciju Demokratske stranke. Sentor Keri i ostali kandidati na današnji izborni dan i dalje vode žestoke kampanje, obilazeæi biraèka mesta i razgovarajuæi sa glasaèima:

“Još uvek ima biraèa koji se nisu odluèili za kandidata i nastaviæu da se borim za svaki glas u državi Nju Hempšir”.

Ankete ukazuju da se prava borba vodi za treæe mesto izmeðu penzionisanog generala Veslija Klarka, senatora iz Severne Karoline Džona Edvardsa i senatora iz Konetikata Džoa Libermana. Meðutim, biraèi u Nju Hempširu umeju da iznenade kandidate i analitièare na sam dan izbora. Dobar rezultat na ovim izborima daje kandidatu novi zamah za primarne izbore u Južnoj Karolini i u još šest država iduæe nedelje. Pobednik primarnih izbora Demokratske stranke boriæe se sa predsednikom Bušom na predsednièkim izborima u novembru.

XS
SM
MD
LG