Linkovi

Stojakoviæ ubacio 33 poena - 2004-01-12


Iako nisu uspjeli da obore NBA rekord i da u treæoj utakmici zaredom protivniku dozvole manje od 70, Ditroit Pistonsi su stigli do osme uzastopne pobjede. Na Oburn Hilsu je savladan Dalas 115:102, zahvaljujuæi fenomelanoj igri u drugoj i treæoj èetvrtini koje su Pistonsi predvoðeni Èonsijem Bilapsom i Benom Valasom dobili sa ukuopno 20 poena razlike. Bilaps je ubacio 27 poena od toga 7 trojki. Pet trojki protiv zone Meverksa ubacio je i drugi plej Pistonsa Èaki Etkins. Darko Milièiæ je igrao u posljednja dva minuta tokom kojih je uspio da se upiše u strijelce. Željko Rebraèa nije igrao odlukom trenera, baš kao i Slavko Vraneš, koga nije bilo u porazu Portlanda u Torontu 83:72.

Boston Setiksi su sinoænjom pobjedom nad Hjuston Roketsima 97:93 postali, uz Nju Džersi, tek druga ekipa u Atlantik diviziji na Istoku sa nadpoloviènim uèinkom u dosadašnjem dijelu šampionata. Za prvu pobjedu Seltiksa u Teksasu nakon èetvorogodišnjeg posta, najzaslužniji je bio Pol Pirs, koji je ubacio 27 poena Teksasu (nad bilo kojim timom) u poslednje èetiri godine. Predrag Stojakoviæ ubacio je 33 poena uz 8 skokova za pobjedu Sakramento Kingsa nad Denverom 117:108. Vlade Divac je u èetrnaestom uzastopnom trijumfu Kingsa u Arko Areni uèestvovao sa sa 8 poena, 7 skokova i 9 asistencija. Od igraèa iz Srbije i Crne Gore Marko Jariæ bio je najbolji u timu Klipersa sa 23 poena i 8 asistencija, ali je njegov klub posle produžetka poražen od Memfisa 108:107.

Pogotkom Dejvida Ejkersa u produžetku, Filadelfija Iglsi su sreæno pobijedili Grin Bej Pekerse 20È17, u polufinalu Nacionle konferencije NFL lige i zahvaljujuæi boljem skoru u regularnom dijelu šampionata, doèekaæe u nedjelju, u finalu konferencije Kerolajna Panterse. Grin bej je bio bolji rival u veæem dijelu utakmice, vodio je 14:0, ali je u na kraju presudilo strpljenje i upornost domaæih Iglsa, koji su podsjeæanja radi – u protekle dvije sezone poraženi u oba finala nacionalne konferencije. Ispostavilo se od buduæih šampiona Sent Luis Remsa i Tampa Bej Bakiniersa.

U finalu, prema mišljenju struènjaka, ove godine kvalitetnije Amerièke konferencije, Nju Ingland Petriotsi doèekaæe Koltse iz Indijanapolisa, trenutno najefikasniju i najatraktivniju ekipu u NFL ligi. Predvoðeni sjajnim kvoterbekom Pejtonom Meninongom, Koltsi su u Kanzas Sitiju bili bolji od domaæih Èifsa 38:31’i tako došli u priliku da, eventualnim trijumfom u finalu konferencije, prvi igraju veliko finale, popularni Superboul, koji je zakazan za 1. februar u Hjustonu.

I dok NFL groznica vlada u Sjevernoj, južnoamerikanci po tradiciji, mnogo više vole fudbal – u argentinskoj prijestonici je premijerno igran mjuzikl – “Desetka izmeðu raja i pakla”, koji govori o životu jednog od najboljih fudbalera svih vremena – Dijega Armanda Maradone. Maradona je roðen 30. oktobra 1960 u Buenos Airesu. Sa reprezentacijom Argentine osvojio je Svjetsko prventsvo 1986. u Meksiku, a sa fudbalskom klubu iz Napulja donio je titule prvaka 87 i 90, kup Italije 87 i kup UEFA 1989. godine. Nakon svjetskog šampionata u Americi 94, gdje je na antidoping testu bio je pozitivan na kokain, suspendovan je na godinu dana, poslije èega je do 1997. igrao u Boki Juniors. Kopaèke o klin, okaèio je na 37 roðendan. Mjuzikl “Desetka izmeðu raja i pakla”, režirao je Hektor Bera. .

XS
SM
MD
LG