Linkovi

Hauard Din dobio novu podršku - 2004-01-06


Još jedan uticajni demokrata, bivši senator, Bil Bredli, podržao je nekadašnjeg guvernera Vermonta, Hauarda Dina, u kampanji za dobijanje predsednièke kandidature. O tome izveštava saradnik Glasa Amerike, Džim Maloun.

Nekadašnji senator i predsednièki kandidat pre èetiri godine, Bil Bredli, prilikom zajednièkog nastupa u kampanji u državi Nju Hempšir u kojoj æe se održati rani primarni izbori, saopštio je da podržava bivšeg guvernera Vermonta, Hauarda Dina.

”Mnogi Amerikanci u Ajovi, Nju Hempširu i širom zemlje, podržali su me 2000. godine i njihovo poverenje i dalje smatram svetinjom. Ove godine, mnogi su me zapitali koga bih preporuèio iz ove grupe veoma sposobnih kandidata. Odgovorio sam im - Hauarda Dina.“

Hauard Din sada uživa podršku dvojice demokrata koji su pre èetiri godine pokušali da osvoje predsednièki položaj. Nekadašnji potpredsednik, Al Gor, podržao ga je prošlog meseca. Još nije sasvim jasno koliki bi uticaj mogla da ima Bredlijeva podrška. Odu devetoro demokrata koji se nadmeæu za kandidaturu Demokratske stranke, smatra se da Din uživa najveæu podršku. Al Gor je 2000. pobedio Bredlija na stranaèkim skupovima u Ajovi, ali je malo nedostajalo da Bredli pobedi na primarnim izborima u Nju Hempširu. Din prema najnovijim anketama ima neznatnu prednost na skupovima u Ajovi, u kojoj se glasa 19. ovog meseca, a mnogo veæu podršku pred primarne izbore u Nju Hempširu, nedelju dana kasnije. ... Neki Dinovi suparnici za kandidaturu demokratske stranke umanjuju znaèaj Bredlijeve podrše Dinu, a Vesli Klark je ukazao da æe o stranaèkom kandidatu odluèiti demokratski biraèi i da niko ne treba da im govori šta treba da rade.

XS
SM
MD
LG