Linkovi

Al Gore zvanièno podržao Hauarda Dina - 2003-12-09


Obrativši se sledbenicima okupljenim u njujorškom Harlemu, Al Gor je rekao da je Hauard Din najbolja šansa koju demokratska stranka ima za poraz Džordža Buša na predsednicckim izborima iduæe godine:

“Hauard Din je zaista jedini kandidat koji je u stanju da inspiriše narodne mase širom zemlje i probudi onu vrstu strasti i entuzijazma za demokratiju, promenu i transformaciju Amerike koja je našoj zemlji potrebna”.

Pruživši zvaniènu podršku Hauardu Dinu, gospodin Gor, koji je na izgubio na predsednièkim izborima 2000.godine, zaobišao je svog tadašnjeg partnera podpredsednièkog kandidata, Džoa Libermana, koji je takodje predsednièki aspirant demokratske stranke i koji, kako ukazuju ankete javnog mnjenja, zaostaje za Dinom. Ankete javnoa mnjenja ukazuju da je Hauard Din demokratski favorit koji je mnoge u demokratskom izbornom telu nadahnuo svojim neumornim kritikama rata u Iraku. Al Gor je pohvalio Dinov stav prema rata, rekavši da je odluka da se izvrši invazija na Irak, po njegovim reèima, bila ”katastrofalna greška“. Sa svoje strane, Hauard Din je obeæao dalju lojalnost biraèkoj osnovi svoje stranke:

“Mislim da je važno u ovoj kampanji da imamo na umu ljude koji su sve vreme uz nas; odluèili smo da se pre svega obratimo ženama, amerièkoj zajednici afrièkog porekla, hispanskoj zajednici i sindikatima. Cilj ove kampanje nije da Hauard Din -- veæ svi mi -- udjemo u Belu kuæu”.

XS
SM
MD
LG