Linkovi

The Missing - 2003-11-26


“THE MISSING“ je prièa o odnosu izmedju Megi Gilkeson i njenog oca Semjuela Džonsa, koje tumaèe Kejt Blenèet i Tomi Li Džons. Megi, sama, u divljini države Nu Meksiko u XIX veku odgaja dvoje dece, živi teško i opasno, a vezu sa ocem obnavlja tek kada joj jedno dete bude kidnapovano i kada se njih dvoje odluèuju da zajedno krenu u poteru. Potraga je dodatno otežana èinjenicom da je kidnaper po imenu Èidin - koga tumaèi Erik Švejg, zapravo starosedelac sa natprirodnim moæima i da otima devojèice da bi ih ritualno ubijao.

“THE MISSING“ je nastao po romanu Tomasa Edisona ”The Last Ride“, koji je za scenario adaptirao Ken Kofman. Reditelj Ron Hauard ponovo se udružio sa producentom Brajanom Grejzerom, kao što je to bio sluèaj u filmu ”The Beautiful Mind” i napravio triler koji je naišao na veoma dobar odaziv kod publike, ali i kritike.

Film THE MISSING sniman je od marta do juna ove godine u Nju Meksiku, u veoma surovim uslovima, pod snegom i ledom, a kasnije po kiši i blatu: Na to, glumac Tomi Li Džons kaže:

”Nije bilo neprijatno, meni se svidja takav naèin rada sve dok daje rezultate. Jedino što je neprijatno i teško jeste pokušavati da glumaèki osmisliš loše napisanu scenu ili raditi sa nepripremljenim rediteljem.”

Film je koštao 65 miliona dolara, a u bioskope u Evropi dolazi sredinom februara.

XS
SM
MD
LG