Linkovi

Novi album Sindi Loper pod nazivom ”Konaèno“ - 2003-11-24


Na naslovnoj strani novog albuma, Sindi Loper obuèena u crnu veèernju haljinu, izlazi iz podmornice u Njujorškoj luci dok se iza nje vide mesec i obrisi grada na noænom nebu. Novi imidž najavljuje i promenu muzièkog smera za ovu pevaèicu, kojoj su pesme pomogle da proda više od 40 miliona albuma. Njen glas je isto toliko moæan i emocionalana kao što je bio pre dvadeset godina. Sindi ovako opisuje svoj novi album: Ovo je, kaže ona, zbirka prièa. To su prièe o ljudima koje sam posmatrala dok sam rasla. ”Skupljam ih od kako sam imala pet godina. To su pesme o ljubavi, gubicima i sukobima. Nadala sam se da bih jednog dana ja mogla da isprièam te prièe i konaèno to i èinim“, zakljuèila je Sindi. Ona na pomenutom albumu interpretira klasiène hitove poput ”La Vie En Rose“ i ”If You Go Away“, kao i duete sa legendarnim Tonijem Benetom, poput ”Making Whoopee“:. Ona takodje predstavlja sopstvenu verziju pesama iz ssezdesetih i sedamdesetih poput hita Dajen Vorvik ”Walk On By“, zatim pemse ”Unchained Melody“ grupe Rajèes Braders. U novoj interpretaciji hita Arete Frenklin iz 1973.godine ”Until You Come Back To Me“ , pojavljuje se na usnoj harmonici kao pratnja i Stivi Vonder.

Sindi Loper vidi svoj album ”Konaèno“ kao naèin da se pruži više celoviti smisao muzièkom biznisu. ”Želela sam da pružim dozu humanosti svetu. Rodjena sam za to i oseæam da je to moj put. To je nešto u èemu mogu da doprinesem“, kaže Sindi. Dejvid Masi, direktor kompanije Dejlajt Epik, za koju je Sindi snimila ovu ploèu kaže:

”Verujem da æe ovo biti veliki kambek za Sindi. Ovaj klasièni repertoar æe približiti Sindi Loper sasvim novoj publici koja nije svesna njenih ogromnih vokalnih sposobnosti, što æe, zapravo, uèvrstiti njenu popularnost na medjunarodnom planu.“.

Sindi Loper je nedavno premijerno izvela pesme sa novog albuma tokom èetiri rasprodata koncerta u jednom džez kabare klubu u njenom rodnom Njujorku.

XS
SM
MD
LG