Linkovi

Stojakoviæ osvojio Minesotu - 2003-11-06


Treæi put zaredom Minesota i Sakramento morali su da igraju produžetak da bi odluèili pobednika. Na kraju, presudio je Peða Stojakoviæ, koji je èak 26 od svojih 34 poena postigao posle poluvremena. Peða je igrao 46 minuta, šutirao sjajno, 5-6 za tri poena i 7-7 sa linije slobodnaih bacanja, a zabeležio je i 6 skokova i 1 blokadu. Vlade Divcu zamalo je izmakao osmi “tripl-dabl” u karijeri, pošto je za 35 minuta igre ostvario uèinak: 19 poena, 10 asistencija i 8 skokova. Veliki udeo u konaènih 125:121 za Kingse imali su i Majk Bibi sa 22, Bobi Džekson sa 19 i Bred Miler sa 17 poena, a amerièki izveštaèi ocenili su da su košarkaši Sakramenta, i bez Krisa Vebera, igru u napadu doveli do savršenstva. Kod poraženih Garnet 28, Kasel 26, a Sprivel 23 poena.

Produžetak je igran i u Filadelfiji, gde su gostujuæi Nju Orleans Hornetsi trijumfovali sa 106:99 i tako saèuvali najbolji skor na Istoku. Èovek odluke bio je Beron Dejvis sa 37 poena, od èega èak 6 trojki. Siksersima nije pomoglo no 29 poena Ajversona i 20 Glena Robinsona.

Detroit je pobedio Boston - 96:88, a Rebraèa, zbog prehlade i Milièiæ odlukom trenera Lerija Brauna nisu igrali.

S druge strane, u duelu dva rukija sa prostora SCG, Pavloviæeva Juta bila je uspešnija od Finiksa Žarka Èabarkape – 91:88. Njih dvojica nisu imali znaèajniju ulogu, s obzirom da je Pavloviæ za 5 minuta postigao 2 poena, uz 3 uhvaæene lopte, a Èabarkapa ubacio jednu trojku za šest minuta, koliko je proveo na parketu. U pobednièkom timu ponovo je odlièno odigrao Met Harpring, koji je postigao 21 poen.

Utakmica koja prošle sezone verovatno nikog ne bi zanimala privukla je najveæu pažnju prošle noæi. Denver je gostovao u Klivlendu, a amerièki mediji s nestrpljnjem su oèekivali prvi meðusobni duel Lebrona Džejmsa i Karmela Entonija, prvog i treæeg pika sa poslednjeg drafta. Ono što ovde najavljuju kao veliko rivalstvo u buduænosti NBA lige, poèelo je dobro za Entonija, èiji Nagitsi su na kraju trijumfovali sa 93:89. Treæi pik sa letošnjeg drafta ubacio je 14 poena, uz prilièno loš šut iz igre, dok je Džejms završio meè sa 7 poena, ali i 11 skokova, 7 asistencija i 3 blokade. Ipak, obojica su ostali u senci partije omalenog Erla Bojkinsa, visokog svega 165 cm, koji je timu iz svog rodnog grada ubacio 18 poena, sve u drugom poluvremenu. Istakli su se još Andre Miler sa 16, Vošon Lenard sa 15 i Nene Ilario sa 13 poena. Kod Kevsa, koji su uz Majami i Kliperse ostali jedan od tri tima lige bez pobede ove sezone, najefikasniji je bio Zidrunas Ilgauskas sa 23 poena.

Od ostalih utakmica izdvajamo pomalo neoèekivan trijumf ovdašnjih Vizardsa nad Dalasom – 100:90. Prvi put posle 83 utakmice zaredom (od povratka Majkla Džordana) “MCI Centar” nije bio rasprodat, ali onih 17 i po hiljada ljudi koji su po jakoj kiši došli u dvoranu, videli su izvanrednu partiju domaæeg tima. Gilbert Arinas je ostvario prvi “tripl-dabl” u karijeri: 25 poena, 12 skokova i 10 asistencija, Kvami Braun je ubacio prvu trojku u karijeri, a odlièni su bili i Leri Hjuz sa 19, odnosno Kristijan Lejtner sa 13 poena i 13 skokova. Vizardsi su inaèe, odmah posle noæašnje utakmice napravili trejd i prosledili Džehajdija Vajta u Finiks, u zamenu za Brevina Najta.

A u ostalim utakmicama, Èikago je trijumfovao u Orlandu – 106:100, Milvoku u Njujorku – 106:90, dok je Portland na svom parketu pobedio Memfis – 93:87, a Golden Stejt – Atlantu: 99:72.

XS
SM
MD
LG