Linkovi

Jesenja sezona holivudskih filmova - 2003-09-21


Zove se Selena i vampir je, a njeni najveæi neprijatelji su “likani”, odnosno vukodlaci… Sa njima se bori sve dok ne naleti na jednoga vukodlaka koji nije u potpunosti besmrtan i u koga se zaljubi…

Film je snimljen na lokacijama u Budimpešti i širom Maðarske. Dok na sebe oblaèi tesno crno odelo, kostim u kome igra borbenog vampira, engleska glumica Kejt Bekinsejl priznaje da je, na poèetku, sa rezervom gledala na scenario filma UNDERWORLD – Podzemni svet.

“Nisam želela da èitam scenario. Èula sam da su u pitanju vampiri i vukodlaci i mislila sam da je u pitanju samo jeftini B horor film, u kome æu vrištati, dok mi iz vrata lije krv i pokriva belu spavaæicu. To ne volim, ali volim akcione filmove, pa kada sam otvorila scenario i videla sve te skice koje je reditelj napravio kako bi doèarao lik koji igram i ceo stil filma, to me je zainteresovalo. Scenario mi se dopao i to je sve…”

Slavni amerièki reditelj Vudi Alen napravio je komediju ANYTHING ELSE – “Sve drugo”, u kojoj govori o ljubavi na prvi pogled i u kojoj nastupaju mladi talenti – Džejson Bigs i Kristina Rièi.

Kristina Rièi igra ulogu pomalo bezliène glumice, koja je željna uspeha, dok Bigs igra ulogu nesreæno zaljubljenog – lik kakav je sam Vudi Alen èesto igrao – ali Bigs napominje da ne imitira slavnog reditelja.

Pored Rièijeve i Bigsa, u filmu nastupaju i Deni de Vito i Stokard Èening. Ljubitelji Vudija Alena mogu da odahnu – slavni reditelj se pojavljuje i u ovom filmu ali, ovoga puta, u vrlo ne-tipiènoj ulozi…

U filmu SECONDHAND LIONS – “Polovni lavovi” Hejli Džoel Osment igra 14-o godišnjaka koji, tokom letovanja, uèi važne životne lekcije – od koga drugog do dvojice džangrizavih ujaka koje igraju veliki majstori – Majkl Kejn i Robert Duval. Mladi Osmet napoimnje da je rad sa tom dvojicom oskarovaca slièan iskustvu koje njegov lik stièe tokom filma.

“Da, možete jako puno da od njih nauèite. Svaki dan je bila škola, bez obzira da li su htelei nešto da me poduèe ili ne… Oni su dovoljno iskusni pa nemaju potrebu da pridikuju… Oni su na setu radili, a ja sam pratio njihov profesionalizam i uèio”

“Polovni lavovi” su topla prièa puna humora, ali Majkl Kejn napominje da se tokom rada nisu oseæali kao da prave komediju.

“Naèin na koji smo nas trojica igrali je bio takav da nikada nismo bili smešni. Ono što jeste zabavno je to što smo mi bili realistièni. Takvi likovi su smešni, ako su stvarni. Ako pokušavate da budete smešni – propali ste… To važi za filmsku glumu uopšte…”

Scenarista i reditelj Tim Mek Kenlis, smestio je radnju filma “Polovni lavovi” u svoj rodni Teksas.

XS
SM
MD
LG