Linkovi

Prijem u ambasadi Srbije i Crne Gore - 2003-09-17


U organizaciji jedne od najstarijih amerièkih nevladinih organizacija, koja pomaže izgradnju civilnog i otvorenog društva u zemljama u tranziciji, Freedom House-a, u višenedjeljnu posjetu Sjedinjenim državama stigao je i sedamstoti stipendista, koji æe poput svojih prethodnika - pokušati da iskustva iz direktnih kontakata i saradnje sa predstavnicima amerièkih kompanija, medija, vladinih i nevladinih institucija - prenese svojim kolegama u domovini.

Ambasador Srbije i Crne Gore Ivan Vujaèiæ priredio je sinoæ u zgradi poslanstva u Vašingtonu, prijem u ime dobrodošlice prvoj jesenjoj grupi Fridom Hausovih polaznika i u èast uspješne, višegodišnje saradnje Freedom Housea sa institucijama iz Srbije i Crne Gore.

U ovoj, sedmoèlanoj grupi stipendista je i troje aktivista nevladinih organizacija iz Srbije - Sandra Ljubinkoviæ iz organizaciej ASTRA, Dragiša Živkoviæ iz Centra za liberalno-demokratske studije i Igor Stajiæ iz leskovaèkog Edukacionog centra.

“FH je najstarija organizacija za zaštitu ljudskih prava u Sjedinjenim državama. Djelujemo veæ 60 godina, promovišuæi širenje demokratije širom svijeta. Veèeras sveèano doèekujemo našeg sedamstotog stipendistu - koji je jedan iz grupe koja nam dolazi iz Letonije, Rumunije i Srbije“, kaže Dženifer Vindzor, izvšni direktor organizacije ”Freedom House“.

Po rijeèima Dženifer Vindzor, izvšnog direktora organizacije ”Freedom house“ - polaznicima koji dodju u Sjedinjene države, organizacije poput one kojom ona rukovodi - pokušavaju da omoguæe što više dodira sa amerièkim institucijama, kako bi - pošto je uglavnom rijeè o mladim ljudima - steèena znanja prenijeli svojim kolegama i na taj naèin doprinijeli reformama u zemlji. Dženifer Vindzor kaže da se, stoga - pomoæ koju je Freedom House pružio reformama u Srbiji i Crnoj Gori - može najbolje evaluirati na osnovu pojedinaènog doprinosa svih dosadašnji stipendista.

XS
SM
MD
LG