Linkovi

Nova eksplozija automobila bombe u Iraku - 2003-09-02


U eksploziji automobila bombe kod glavne policijske stanice u Bagdadu poginuo je jedan policajac, a povredjeno vise od deset prolaznika. Dopisnik GA iz Bagdada, Skot Bob, takodje izveštava da je jedan amerièki vojnik poginuo u helikopterskom udesu a druga dvojica u jednoj ranijoj eksploziji bombe u Bagdadu.

Eksplozija u podne dogodila se kraj sedišta vršioca dužnosti šefa bagdadske policije. Šef Sjedinjenim Državama predvodjene privremene uprave u Iraku, Pol Bremer, osudio je taj napad:

“Teroristi su ponovo pokazali da se neæe ustezati od bilo èega u nastojanju da ostvare svoje ciljeve, ali æe biti zaustavljeni..”

Bremer je takodje izrazio sauèešæe porodicama zrtava bombaškog napada u kome je poginulo više od 80 osoba , ukljuèujuæi siitskog muslimanskog lidera , ajatolu Mohameda Bakira al-Hakima, u petak u Nadžafu. Ajatola je sahranjen posle emotivnog ispraæaja u kome su uèestvovale desetine hiljada sledbenika. U medjuvremenu, amerièki vojni funkcioneri su izjavili da je jedan amerièki vojnik poginuo u udesu helikoptera u Bagdadu, dok su još dvojica ranjena. Dva amerièka vojnika u sastavu vojne policije poginula su sinoc u Bagdadu, dok je treæi ranjen, kada je njihov konvoj naleteo na jednu eksplozivnu napravu.

XS
SM
MD
LG