Linkovi

Freaky Friday - 2003-08-10


"Freaky Friday" je komedija zamene identiteta u kojoj se u èudnim ulogama nadju samohrana majka Tes, koju igra Jamie Lee Curtis, i njena æerka Anabel, koju tumaèi Lindsay Lohan. Majka dobija telo svoje æerke i obrnuto pošto nailaze na dva identièna kolaèiæa sreæe.

"Freaky Friday" je rimejk istoimenog filma kompanije Dizni iz 1976. godine u kome je ulogu æerke Annabel tumaèila Jodie Foster. Ovoga puta ulogu mame u æerkinom telu tumaèi mlada Lindsay Lohan:

Ova uloga je odlièna, posebno zbog toga što ju je nekada igrala Jodie Foster. Moja majka i ja smo se lepo slagale, ali znam ta takav blagoslov nemaju sva deca, nekima je zaista teško da komuniciraju sa svojim roditeljima. Ovaj film može da podstakne tu komunikaciju i mislim da je to odlièno.

Jamie Lee Curtis, koja i sama ima æerku u tinejdžerskom dobu kaže da je fantazija "FREAKY FRIDAY" zabavna, ali da ne oèekuje da film promeni živote ljudi.

“Mislim da su filmovi zabavni i ovo je jedna porodièna zabava. Mislim da film ne nosi neke epohalne poruke. Naravno, postoji poenta ”šta bih dala da sam na tvom mestu“, ali u suštini ovo je komedija za celu porodicu. Nema diskutabilnih scena, a možda æete iz bioskopa izaæi razgovarajuæi. To je sve“.

Naravno, poredjenja rimejka sa originalom su neizbežna. reditelj Mark Waters, koga znamo po romantiènoj komediji ”Head Over Heels“ kaže da ova verzija -- iako ima elemenata fantastike, više govori o odnosima izmedju majke i æerke.

”Ja sam apsolutno obožavao original i zaista mi je ostao u lepom seæanju. Gledao sam ga nebrojeno mnogo puta, i u njemu postoji mnogo komiènih scena. Taj koncept sam hteo da zadržim, ali da predstavim i sukobe koje imaju majka i æerka. Na taj naèim mi je bilo ostavljeno više mesta za humor“.

U filmu "FREAKY FRIDAY" pojavljuju se i Mark Harmon kao zbunjeni verenik Jamie Lee Curtis, dok Chad Michael Murray tumaèi zgodnog srednjoškolca u koga se zaljubljuje mlada Lindsay Lohan. Mlada glumica takodje peva jednu od pesama u filmu, a pesma "ULTIMATE" našla se i na saundtreku.

XS
SM
MD
LG