Linkovi

TERMINATOR TRI - 2003-07-13


U treæem nastavku filma "Terminator," buduænost ljudske rase zavisi od toga da li æe glavni lik Džon Konor dovoljno dugo živeti da predvodi pobunu protiv mašina koje treba da preuzmu kontrolu nad svetom. Podseæamo, u prvom "Terminator-u" - robot T-101 putovao je u prošlost da ubije malog Konora zarad bolje buduænosti za mašine, dok je u drugom nastavku jedan od robota pomogao Konoru da preživi napad mašina koje ne smeju da dozvole da mali Konor odraste. Sada, još opasniji roboti pokušavaju da uklone Konora kome je ipak suðeno da predvodi pobunu protiv mašina.

Opasnu unapreðenu verziju robota pod nazivom T-X tumaèi Njujorèanka norveško-nemaèkog porekla Kristana Loken, nekadašnji model, koja se za ulogu pripremala pohaðajuæi èasove mimike. Naime, njen lik ima veoma malo replika, tako da je Lokenova morala da nauèi da se izražava pokretima mišiæa lica i tela. Pored toga, morala je da vežba borilaèke veštine kako bi bila dostojan parnter Arnoldu Švarcenegeru.

”Nije bilo baš najprijatnije, ali pokušala sam da se saživim sa likom koji je iznutra kompjuter, a spolja ima ljudski izgled. Pokušala sam i da funkcionišem na taj naèin, i da me ništa spolja ne dotièe.“

Lik Džona Konora tumaèi Nik Stal koga pamtimo po odliènoj ulozi u nagraðivanoj drami "IN THE BEDROOM":

Ono što Konora razlikuje od lika koga tumaèi Švarceneger jesu strahovi i nesigurnosti. To je dobra potka za razvoj lika, jer u prošlom nastavku - kada je bio mlaði - èinilo mu se da je sve moguæe. Sada Konor racionalnije pristupa životu.

"TERMINATOR 3: RISE OF THE MACHINES" jeste akcioni film sa zaglušujuæim eksplozijama, odliènim borbenim scenama i krvavim ubistvima.

Po svemu sudeæi, "Terminator 3" Džonatana Mostova neæe biti poslednji film iz serijala. Švarceneger je iskazao želju da radi na još nastavaka, a pouzdano se zna i da je Nik Stal potpisao ugovor za još najmanje jedan nastavak.

XS
SM
MD
LG