Linkovi

Akcioni plan o harmonizaciji ekonomskih odnosa Srbije i Crne Gore dobio podršku Evropske komisije - 2003-05-21


Potpredsednik srpske Vlade Èedomir Jovanoviæ po povratku iz Brisela izjavio je da æe Akcioni plan na osnovu pohvala i sugestija Evropske komisije ove nedelje biti konaèno završen. Podrška dobijena u Evropskoj komisiji biæe konkretizovana na junskom samitu Evropske unije i zemalja jugoistoène Evrope u Solunu, a odnosi Evropske Unije i Srbije ušli su u fazu kad Brisel ne koriguje, veæ podržava Beograd u svim merama koje preduzima na prevazilaženju problema, izjavio je Jovanoviæ :

”Evropska unija æe, prema reèima Èedomira Jovanoviæa, obezbediti pomoæ od 65 miliona evra za pokrivanje budžetskog deficita u Srbiji, a oèekuje se da æe posle provere kontrole izvoza šeæera ponovo biti vraæeni preferencijali“.

Napredak u izradi Akcionog plana jedan je od razloga zbog kojih je predsednik državne zajednice Srbija i Crna Gora Svetozar Maroviæ izrazio zadovoljstvo dobrom saradnjom vlasti u Beogradu i Podgorici. Mislim da smo izgradili dobre odnose punog poverenja u razumevanju razlika sa našim kolegama iz Srbije i iskrenu želju da i jedni i drugi radimo u punoj meri za dobrobit Srbije i Crne Gore. I dok se uspešno gradi poverenje izmeðu Beograda i Evropske unije, unutar srpske vladajuæe koalicije raste nepoverenje i jaèaju sukobi. Tim povodom predsednik Demokratskog centra Dragoljub Miæunoviæ izjavio je po povraku iz dvodnevne posete Rusiji da nije mogao da prepozna politièku scenu i da se nekako mora zaustaviti želja za samouništenjem koja se usadila u DOS.

XS
SM
MD
LG