Linkovi

Lekari Svetske zdravstvene organizacije obišli  kinesku provinciju Hebei - 2003-05-07


Lekari Svetske zdravstvene organizacije obišli su kinesku provinciju Hebei, gde je zabeležen poveæani broj obolelih od teškog akutnog respiratornog sindroma SARS-a.Opširnije iz Hong Konga od dopisnice Glasa Amerike Keterin Marija. Predstavnici Svetske zdravstvene organizacije su saopštili da æe njihovi lekari možda napraviti pozitivnu promenu u leèenju rastuæeg broja obolelih od od Sarsa u kineskoj provinciji Hebei. Piter Kordingli, predstavnik za štampu Svetske zdravstvene organizacije kaže da agencija želi da ustanovi kako je virus prenešen iz akutnih u udaljenija podruèja.

“Ne možemo da ta razna mesta dovedemo u vezu - kako je sve poèelo i kako se širilo. Imamo sluèajeve obolelih koji nemaju nikakve veze jedni sa drugima.“

Lekari Svetske zdravstvene organizacije su otputovali u kinesku provinciju posle izjave premijera Ven Djiabao-a date za državne medije, da æe slab zdravstveni sistem u kineskim ruralnim podruèjima imati problema da leèi obolele od SARS-a. U Kini je zabeleženo 4400 obolelih, a oko 200 ih je podleglo SARS-u. Broj smrtnih sluèajeva raste na Tajvanu, gde je zabeleženo preko 120 sluèajeva obolelih. Još dve osobe su preminule èime je ukupni broj smrtnih sluèajeva na Tajvanu porastao na 13.

XS
SM
MD
LG