Linkovi

Nemaèka vlada podržaæe reforme u Srbiji - 2003-03-12


Šreder je pred put u London izjavio da "sa Djindjiæem nije samo umro politièar blizak Nemaèkoj, veæ i lièni poznanik i prijatelj".

"Zoran Djindjiæ dao je odluèujuæi doprinos povratku Srbije u zajednicu evropskih demokrartija. Nakon godina diktature i rata on je doneo nadu ljudima u Srbiji. Za Evropu on je bio znaèajan garant za mirnu i stabilnu buduænost Balkana", kaže se u Šrederovom saopštenju.

Istièuæi da je "u mislima sa èlanovima Djindjiæeve porodice i svima koji u Srbiji žale za premijerom" Šreder je zatražio da "pozadina atentata na premijera Djindjiæa bude brzo razjašnjenja, a poèinioci kažnjeni".

"Srbija i Crna Gora moraju upravo sada da nastave ono što je Zoran Djindjiæ zapoèeo. Nemaèka æe ih u tome podržati", najavio je kancelar.

Predsednik jedne od vodeæih nemaèkih medijskih korporacija VAC i bivši šef Pakta stabilnosti za Jugoistoènu Evropu Bodo Hombah izjavio nam je danas da je Djindjiæ bio "moderan heroj demokratije".

"Djindjiæ je bio velièanstvena mešavina osobina. Imao je humanistièko obrazovanje i sposobnosti da sprovodi privredne reforme. Ranije sam govorio da bi bilo dobro da i Nemaèka ima takve politièare. Djindjiæ je bio najbolji politièar kojeg sam poznavao, a poznajem ih mnogo", rekao je Hombah.

XS
SM
MD
LG