Linkovi

Da li æe uopšte biti izbora u Crnoj Gori? - 2002-08-28


Portparol Liberalnog saveza Slavko Peroviæ smatra da ne postoje preduslovi za održavanje izbora:

“Elementarnih preduslova za održavanje slobodnih, poštenih i fer izbora u Crnoj Gori nema. Ima za održavanje fingiranih, lažnih i manipulativnih izbora, kao što je bilo do sada i mi u njima ne želimo uèestvovati. Ovoga puta je posebno važno istaæi da se sa tim slažu i ostale stranke koje sada predstavljaju veæinu u crnogorskom parlamentu.”

I portparol SNP Dragan Koprivica za naš program tvrdi da uslova za izbore nema, ali da æe njegova stranka za nekoliko dana saopštiti svoj stav o tome hoæe li izaæi na izbore:

“Jedan broj politièkih partija veæ vidi da je nemoguæe pristupiti vanrednim parlamentarnim izborima onako kako bi bilo fer i pošteno, upravo zbog opstrukcije DPS i gospodina Djukanoviæa. Mi æemo sigurno za dan ili dva imati mnogo jasniju sliku u vezi sa održavanjem tih izbora. Ali, SNP sigurno jeste za izbore i ne slaže se sa stavom onih koji žele da naprave opstrukciju, da onemoguæe izbore i da zadrže status kvo u Crnoj Gori, na raèun nekontrolisane vlasti Djukanoviæa”. S druge strane, portparol DPS Igor Lukšiæ smatra da dogovor moraju pronaæi najveæe stranke u parlamentu:

“Oni koji su sve ovo uzrokovali bilo bi dobro da pokažu malo dobre volje, a ne odmah da izlaze sa izjavama: neæe biti izbora. Medjutim, èini mi se da dogovor treba tražiti u grupacijama sa najveæim brojem poslanika, jer, na kraju krajeva, oni za sobom imaju i najveæi broj stanovništva koje ih podržava i na taj naèin mislim da bi mogli poèeti zajednièki da radimo na odblokiranju ove situacije i da na taj naèin krenemo u postizanje kompromisa prihvatljivog za sve i u organizaciju izbora.“ Da uslova za održavanje izbora nema, smatra i predsjednik Narodne stranke Dragan Šoæ.

XS
SM
MD
LG