Linkovi

DPS ne pristaje na zahtev liberala - 2002-06-18


Iako su lokalni izbori u Crnoj Gori odrzani jos 15. maja, u sest crnogorskih opstina u kojima formiranje lokalne vlasti zavisi od Liberalnog saveza, dogovor sa vladajucom koalicijom DPS-SDP jos se ne nazire. Formiranje lokalnih uprava trebalo je, prema prvobitnom planu, da bude dio paketa dogovora DPS-a i LS-a, ali sudeci po dosdasnjim pokusajima da se postigne dogovor, saglasnosti vjerovatno nece biti. Naime, na adresu DPS-a stigla je ponuda liberala u kojoj se, osim nesporne podrske za formiranje vlasti na Cetinju, od vladajuce koalicije, kao i u nekoliko ranijih navrata, trazi niz dodatnih ustupaka.

Na zahtjeve liberala ekspresno je stigao odgovor iz DPS. Predsjednik IO te stranke Mladen Vukcevic u pismu upucenom LS-a, izmedju ostalog navodi da ne zeli da vjeruje u namjeru liberala da potraze alternativnog koalicionog partnera.

Ocjenjujuci prvobitnu ponudu svoje stranke liberalima korektnom, Vukcevic tvrdi da bi pristajanje na zahtjeve liberala znacilo prekrajanje izborne volje gradjana. On je podsjetio da je jos u prvobitnoj ponudi, Liberalnom savezu obecana podrska gradonacelniku na Cetinju i jednoj od tri primorske opstine u kojoj liberali predstavljaju jezicak na vagi.

Predsjednik IO DPS Mladen Vukcevic na kraju je istakao da ni on, ni partija kojoj pripada, ne cijene svrsishodnim dalje dopisivanje, stavljajuci do znanja Vickovicu da u DPS-u ne postoji razumijevanje za zahtjeve liberala.

XS
SM
MD
LG