Linkovi

Sastanak crnogorske delegacije za Ustavnu povelju - 2002-06-17


Clanovi crnogorske delegacije razmatrali su danas poslovnik o radu koji ce sjutra predloziti clanovima saveznog i srpskog tima. Predstavnik SDP u komisiji Borislav Banovic saopstio je na cemu ce insistirati crnogorska delegacija:

Crnogorska delegacija predlozice rotiranje na mjestu predsjedavajuceg komisije, te zastitne meanizme u nacinu odlucivanja. Banovic je rekao da predstavnici crnogorske delegacije nemaju pripremljen tekst ustavne povelje, iako su obavijesteni da eksperti rade crnogorsku verziju tog dokumenta.

Za to vrijeme, predsjednica crnogorskog parlamenta Vesna Perovic izjavila je za danasnji Blic da je ustavna povelja vec napisana, ali ne u Beogradu i Podgorici, i da “to sve manje izaziva stid kod nasih ponosnih gradjana”. Ona je rekla da je prisustvo medjunarodne zajednice kod nas “dobilo oblik starateljstva nad poslovno nesposobnim licima”.

A potpredsjednik NS Savo Djurdjevac objasnio je zbog cega koalicija za YU ne zeli biti dio crnogorske delegacije:

Dodajmo da je potpredsjednik SNP Zoran Zizic rekao da ce se u Beogradu zalagati protiv preglasavanja u komsiji, kao i da odluke treba donositi konsenzusom. On je dodao da komisija mora imati kopredsjednike, jednog iz Srbije, a drugog iz Crne Gore.

XS
SM
MD
LG