Linkovi

Arafat pozvao na spreèavanje terorizma - 2002-05-08


U saopštenju koje je izdala palestinska novinska agencija WAFA, predsednik Arafat je rekao da je naredio svojim snagama da zaustave akte terorizma protiv Izraelaca. Gospodin Arafat je ponovio svoju predanost uèešæu u medjunarodnom ratu protiv terorizma i rekao da bi njegovo bezbednosno osoblje trebalo da se ”suprotstavlja i spreèava“ napade na izraelske civile. Arafat je apelovao na medjunarodnu zajednicu da podrži njegove bezbednosne snage, koje su, kako kaže, desetkovane nedavnim izraelskim vojnim napadima.

Arafatovo saopštenje je usledilo nakon smrtonosnog palestinskog samoubilaèkog napada na jednu salu za bilijar u predgradju Tel Aviva, zvanom Rišon Lecion. Bombaš je ušao u prepunu salu juèe, kasno uveèe i detonirao eksploziv prepun komada metala. Eksplozija je raznela zidove dok su tela nekih ljudi izbaèena na parkiralište.

Nakon bombaškog napada, izraelski premijer Arijel Šaron je prekinuo posetu Sjedinjenim Državama da bi se vratio u Izrael. Predstavnik izraelske armije je rekao da se armija sprema za naredjenje vlade da zapoène još jedan veliki napad na militante unutar oblasti koje su pod palestinskom upravom.

XS
SM
MD
LG