Linkovi

Buš: SAD æe uhvatiti bin Ladena - 2001-12-21


Predsednik Buše je rekao da ga ni najmanje ne brine što snage antiteroristièke koalicije u Avganistanu još nisu pronašle Bin Ladena, koga je nazvao glavnim osumnjièenim za teroristièke napade, 11. septembra. Predsednik je dodao da je Bin Laden možda veæ ubijen u amerièkom bombardovanju ili je pobegao u Pakistan:

”U poslednje vreme se nije mnogo oglašavao. To možda znaèi da je zatrpan u nekoj peæini ili je možda pokušao da krišom prebegne u Pakistan. Za sada ne znamo - ali mogu da vam kažem sledeæe: on æe biti pronadjen,“ rekao je predsednik Buš.

Amerièki predsedenik je dodao da on ima strpljenja u ratu protiv terorizma i da Sjedinjene Države vode taj rat na dugi rok. On je naglasio da je, nakon razaranja odbrane Al Kaide i svrgavanja Talibana, misija u Avganistanu postala znatno teža - sa potragom za teroristièkim vodjama od peæine do peæine:

”Sada vršimo potragu za jednim, dvojicom ili trojicom, a ponekad i 20-oricom ljudi u isto vreme. Kao što znaste, radi se o teškom terenu. Polako, ali sigurno sledimo tragove dok naši prijatelji i saveznici zauzimaju sve veæi deo teritorije Avganistana, i dok nova vlada preuzima dužnost. Siguran sam da æemo dobijati sve pouzdanije obaveštajne podatke o Bin Ladenu i naša potraga æe se nastaviti,“ rekao je on.

Predsednik Buš je izneo mišljenje da vodje Al Kaide prave veliku grešku ako misle da æe moæi da se sakriju od Sjedinjenih Država. On je dodao da æe amerièke i snage koalicije pronaæi teroristièke vodje i izvesti ih pred lice pravde, bez obzira koliko dugo vremena bude potrebno za to.

XS
SM
MD
LG