Linkovi

Predsednik Buš o upuæivanju marinaca u Avganistan - 2001-11-27


“Mi ih sada isterujemo dimom onu su u bekstvu. i sada æemo ih izvoditi pred lice pravde“, istakao je predseednik Bus dodajuci da to nece biti lako i da æe biti potrebno vreme. “Moraæemo da preðemo dug put da bismo ostvarili svoje ciljeve u ovom teatru. Meðutim, strpljivi smo. Rešeni smo. I ostaæemo na tom kursu sve dok ne ostvarimo svoj cilj.”

Predsednik je govorio u Beloj kuæi posle susreta sa dve amerièke humanitarne radnice, koje su nedavno spasene iz Avganistana. Kratko pojavljivanje u Ružiènjaku Bele kuæe se pretvorilo u konferenciju za novinare, na kojoj su novinari pitali predsednika o narednim koracima u ratu protiv terorizma. Predsednik je iskoristio priliku da uputi opomenu Iraku. Po prvi put, predsednik Buš je ukazao da bi zemlja koja traži oružja masovnog uništenja mogla da se posmatra kao zemlja koja pomaže teroristima: “Ukoliko Irak razvije oružja masovnog uništenja koja æe biti korišæena za terorisanje drugih naroda, onda æe biti smatran odgovornim za to.”

Predsednik Buš je zatražio od iraèkog lidera Sadama Huseina da dozvoli vojnim inspektorima Ujedinjenih nacija da ponovo doðu u Irak. Na pitanje šta bi se dogodilo ukoliko Sadam Husein to odbije, predsednik Buš je jednostavno rekao: “videæe i sam”.

XS
SM
MD
LG