Linkovi

Njujork ponovo pokušava da privuèe turiste - 2001-11-17


Filmski umetnik Vudi Alen nije baè poznat po svojim sportskim dostignuæima. To isto tako nije sluèaj ni sa bivšim državnim sekretarom, Henrijem Kisindžerom. Ali, obojica æe biti vidjeni u ulogamma sportista u seriji tv spotova snimljenih na poznatim mestima u Njujorku. Vudi Alen, koji je najpoznatiji po ulogama nesigurnih intelektualaca, pojaviæe se na slièugama na klizalištu njujorškog Rokfeler centra. Pošto je završio jedan impresivan okret, ledjima okrenutim prema kameri, poznati komièar se okreæe licem prema objektivu i zadihano kaže: ”Neæete verovati da je ovo bio prvi put da sam stao na slièuge“.

Glumci Kevin Bejkon i Robert de Niro su se takodje prijavili za uèešæe u ovim reklamnim spotovima. Ali, u njima se neæe pojavljivati samo zabavljaèi. Poznati novinar i tv voditelj, Barebara Volters, æe pokušati da peva na brodvejskoj pozornici, dok æe bivši državni sekretar Henri Kisindžer pokušati da ostvari svoj san da postane zvezda bejzbola. Bivši diplomata æe se pojaviti na terenu za bejzbol uz klicanje publike - i komentar: ”svako u Njujorku ima svoj san - dodjite da pronadjete vaš san“. Najveæi navijaè za Njujork, gradonaèelnik Rudi Djulijani, takodje æe se pojaviti u reklamnim spotovima: ”Njujok je èudesan“ - kaže Djulijani - ”budite njegov deo“.

Reklamni spotovi æe biti prikazivani na tv stanicama širom Amerike u nadi da æe privuæi turiste u Njujork tokom predstojeæih praznika. Ovaj grad, poznat takodje kao ”velika jabuka“, izgubio je na milijarde dolara prihoda dok su hiljade ljudi ostale bez posla posle teroristièkih napada 11. septembra. Mnogi od tih poslova su u uslužnim delatnostima i pružaju skromne zarade, a zavise - velikim delom od turizma.

XS
SM
MD
LG