Linkovi

Košarkaš Vlada Radmanoviæ u timu Sijetl Supersoniks - 2001-11-14


Sa Vladom Radmanoviæem smo razgovarali posle utakmice Sijetl - Vašington, koju su gosti dobili rezultatom 99-84. Pitali smo ga kako se snalazi u Americi i kako se prilagodjava novom naèinu života:

”Dosta sam se dobro snašao pošto sam ovde veæ dva meseca, našao sam kuæu i poèeo sam da se ”stabilizujem“. Poèele su i utakmice, prvo smo igrali kod kuæe, a posle smo imali turneju po istoènoj obali, koja je bila teška i naporna. Pokušavamo da napravimo bolji skor nego prošle sezone, da udjemo u plej of, velika su oèekivanja u klubu i svi pokušavamo da ih ispunimo,“ kaže Vlada.

U razgovoru sa njegovim suigraèima i trenerom Nejtom MakMilanom saznali smo da klub ima strpljenja da saèeka da Vlada sazre i da æe ga i dalje forsirati da što više igra i uèi. Sam Radmanoviæ je toga svestan:

”Ovo je moja prva godina, ili kako se ovde u NBA kaže ”ruki“ godina, i sigurno je da je sada teško, ali ja se nadam da æu da preguram najteže i da se sledeæe godine izborim za veæu minutažu i šansu u ekipi,“ rekao njam je Vlada.

Inaèe, u timu Sijetla je još jedan Jugosloven, reprezentativac Predrag Drobnjak, koji je trenutno povredjen, ali se njegov povratak na parket oèekuje uskoro.

XS
SM
MD
LG