Linkovi

Predstavnièki dom biæe proveren na antraks - 2001-10-17


Predsedavajuæi Predstavnièkog doma Denis Hastert je objavio da æe kompleks kancelarija koje pripadaju donjem domu amerièkog Kongresa biti zatvoren iz predostrožnosti, pošto je u kancelarijama Senata pronadjen antraks:

”Zbog paketa koji su prošli kroz mašine u Senatu, kada su pronašli spore koje su prodrle u ventilacioni sistem Senata," rekao je kongresmen Hastert. "Takodje zato, da bismo smirili ljude, kao i zbog bezbednosti èlanova i osoblja. Ali nastaviæemo sa radom u Kongresu. Smatramo da je ovo mera predostrožnosti i da je pametno proveriti da li je sve u redu na strani Predstavnièkog doma.“

Gospodin Hastert je rekao da je 29 ljudi testirano pozitivno na antraks, pošto je neko od osoblja lidera veæine u Senatu, Toma Dešiela, otvorio pismo za koje je kasnije utvrdjeno da je sadržalo potencijalno smrtonosne bakterije. Medju onima koji su zaraženi su i dva policajca. Predsedavajuæi Hastert je rekao da je jedna od njegovih kancelarija stavljena pod karantin, pošto je u njoj otkriven sumnjiv paket. U medjuvremenu, Sekretar za zdravstvo i socijalne službe Tomi Tompson je na jednom pretresu u Senatu izjavio da æe predsednik Buš tražiti dodatnih milijardu i 500 miliona dolara za borbu protiv terorizma, što æe biti šestostruko poveæanje za ovu fiskalnu godinu. Taj razgovor je naglo prekinut kada je senator Dešiel pozvao sekretara Tompsona na razgovor u vezi sa pojavom antraksa.

XS
SM
MD
LG