Linkovi

Donald Ramsfeld: SAD æe udariti po teroristima - 2001-09-16


Dopisnik Glasa Amerike Nik Simioni izveštava da se, kako izgleda, administracija predsednika Buša usredsredjuje na dugotrajnu kampanju protiv onih koji su odgovorni za najgori teroristièki napad u istoriji Sjedinjenih Država.

Sekretar za odbranu Ramsfeld je u televizijskoj emisiji “Foks Njuz Sandej” izjavio da SAD nemaju drugog izbora i da moraju da udare, ne samo po teroristima, nego i po zemljama za koje se utvrdi da podržavaju osobu, za koju amerièki zvaniènici tvrde da je glavni osumnjièeni za napade koji su se dogodili prošlog utorka, Osamu Bin Ladena i njegovu teroristièku mrežu.

RAMSFELD: “Morate da napadnete mrežu. Morate takodje da napadnete zemlje koje im pružaju utoèište. Neke od zemalja koje skrivaju teroriste imaju znaèajne ciljeve – imaju glavne gradove, imaju vojne snage.”

Donald Ramsfeld oèekuje da æe bilo koji pravac akcije, na koji se predsednik odluèi, biti mnogo obuhvatniji i dugotrajniji od amerièkih vojnih udara do kojih je došlo pre tri godine, nakon teroristièkih napada na dve amerièke ambasade u Africi.

RAMSFELD: “Ovo neæe biti samo nekoliko krstareæih raketa koje lete širom televizijskih ekrana, kako bi svet video da je nešto odletelo u vazduh.”

Sekretar za odbranu Rasmfeld nije želeo da kaže šta æe biti ciljevi, ali je rekao da æe borba protiv terorizma biti preneta u zemlje, širom sveta, koje prihvataju i finansiraju terorizam.

XS
SM
MD
LG