Linkovi

Druga godišnja konferencija amerièkih Srba - 2001-09-07


Uèesnici skupa, u organizaciji kongresmena Roda Blagojevica, zapoèeli su radni dan doruèkom sa jednim brojem èlanova amerièkog Kongresa. U obraæanju prisutnima gospodin Blagojeviæ je naglasio:

”Stabilna, jaka i demoratska Srbija je od znaèaja ne samo za SAD, veæ i za NATO i za Evropu. Važno je da ono što se dešava u Makedoniji, ne izazove dalju destabilizaciju i ne preraste u sukob veæih razmera.“

O teškoj sitaciji Srba na Kosovu, nakon dolaska medjunarodnih snaga, govorio je vladika raško-preizrenski, gospodin Artemije. On je izjavio da situacija na Kosovu nije onakva kakvom se èini na prvi pogled:

”Èlanovi i gosti konferencije su oko podneva prešli u zgradu Senata, gde je u njihovu èast priredjen ruèak èiji domaæin je bio sentar iz države Ohajo, Džordž Vojnoviæ. U svom obraæanju gostima gospodin Vojnoviæ je rezimirao sve aktivnosti koje su bile neophodne kako bi se amerièkoj administraciji objasnila situacija na Balkanu.

”Stvari nisu u redu,“ rekao je on. ”Ja sam u više navrata rekao Stejt departmentu da smo uradili posao kako treba na Kosovu ne bi smo sada imali situaciju kakvu danas imamo u Makedoniji.“

Delegati na Drugoj godišnjoj konferenciji vodjstva amerièkih su zatim prešli u Belu kuæu gde su imali susret sa gospodinom Dinom Pitmanom, direktorom Odeljenja za evropska i evroazijska pitanja u Savetu za nacionalnu bezbednost.

XS
SM
MD
LG