Linkovi

Itan Bortnik - klavirsko čudo od deteta


Itan Bortnik - klavirsko čudo od deteta
Itan Bortnik - klavirsko čudo od deteta
<!-- IMAGE -->

Klavirski vunderkin Itan Bortnik osvaja svet - svojim neizmernim talentom i dečačkim šarmom. Dok većina dece satima sedi ispred video i televizijskih ekrana, Itan Bortnik je prvu deceniju života proveo učeći i stvarajući remek dela. Iako je za devet godina postigao više nego mnogi tokom celog života, on i dalje ima maštu i nevinu iskrenost svojih vršnjaka.

Na pitanje kako na bini uspeva da se oslobodi treme, Itan kaže da zamišlja da su u publici životinje koje on voli.

Polovina ljudi će danas biti deca. Recimo da će tu biti mladunci tigra ili tako nešto, ili krokodili.

Kao veteran televizijskih programa, među kojima su „Šou Opre Vinfri“ i „Večernji šou“ Džeja Lenoa, Itan je nedavno nastupio sa nekim od najvećih muzičkih imena.

Učestvovao je u snimanju pesme „Mi smo svet 25 za Haiti“, sa superzvezdama Barbarom Strejsend, Kanje Vestom, Selin Dion i grupom „Black Eye Peas“. Bio je najmlađi izvođač na snimanju pesme u korist žrtava zemljotresa na Haitiju.

Klavirsko čudo od deteta iz Floride, počelo je da prebira po klavijaturama u trećoj godini, a u petoj je već komponovao svoju muziku.Nedavno je izveo svoju originalnu kompoziciju na audiciji u prestižnom „Gremi“ muzeju u Los Anđelesu, što je velika čast za svakog muzičara.
Njegove kompozicije odslikavaju njegovu ličnu filozofiju zasnovanu na izreci da „vežbanje dovodi do savršenstva“.

Sada ću vam odsvirati kompoziciju ‘Arktički džez’. Ona je o morskoj kravi koja je prešla ceo put od Floride do Antarktika da bi prisustvovala jednoj džez žurci. Vrlo je smešno, tu su i pingvini koji su iznenađeni... A tu pesmu sam napisao zato što vežbajući i ponavljajući postižete najbolji rezultat“, najavio je Itan jednu od svojih kompozicija.

Zahvaljujući brojnim dosadašnjim uspesima, Itanova budućnost je po svemu sudeći obezbeđena.

XS
SM
MD
LG