Linkovi

Predstavnici Tojote na Kapitol hilu


<!-- IMAGE -->

Na Kapitol hilu danas je počelo svedočenje predstavnika Tojote u vezi sa problemima koji su se pojavili u poslednjih nekoliko meseci. Američki zakonodavci optužuju japanskog proizvodjača automobila da je ignorisao brojne žalbe na nepravilno funkcionisanje vozila i tako ozbiljno ugrozio bezbednost korisnika Tojote.

Najveći svetski proizvodjač automobila našao se pod unakrasnom paljbom u američkom Kongresu.

Kada i kako je Tojota saznala za probleme sa ubrzanjem i kako su reagovali”, upitala je kongresmenka iz Kolorada Dajana Daget.

Ronda Smit je jedna od mnogih koja je na svojoj koži osetila Tojotine mane.

Molila sam se Bogu da mi pomogne. Pozvala sam supruga pomoću blu tuta. Znala sam da on ne može da mi pomogne, ali sam htela još jednom da čujem njegov glas“.

U prvom od tri zakazana svedočenja na Kapitol hilu, predsednik Tojote za američko tržište, Džejms Lenc, kaže da je kompanija trebalo brže da povuče 8,5 miliona vozila zbog problema sa ubrzanjem. On medjutim tvrdi da i pored žalbi korisnika, problem nije u elektronici.

„Uveren sam da se ne radi o elektronskom problemu“.

Članovi kongresa kažu da je Tojota obmanula javnost.

Tojota i Lenc moraju mnogo toga da objasne američkom narodu, vlasnicima i prodavcima Tojote“, smatra kongresmen Bart Stupak.

<!-- IMAGE -->

Prodavci Tojote apeluju na Kongres da ne plaši kupce.

Kako smo postali negativci preko noći? Ne razumem”, zapitao se Pol Atkinson.

Pred Kongresom će se takodje pojaviti i professor Dejv Gilbers sa Univerziteta južnog Ilinoisa, koji je pokazao kako simulirao problem sa ubrzanjem.

Evo zašto sam smrtno ozbiljan u vezi sa ovim. To ne bi smelo da se dešava”.

Svedočenja su samo jedan od problema sa kojima se Tojota suočava s obzirom da je velika porota pokrenula kriminalističku istragu. Predsednik Tojote, Akio Tojoda svedočiće u sredu.

XS
SM
MD
LG