Linkovi

Kolekcija TATA pomera granice mode


Kolekcija TATA pomera granice mode
Kolekcija TATA pomera granice mode
<!-- IMAGE -->

U okviru vašingtonske nedelje mode, u sredu je u kulturnom centru Meksika, prikazana kolekcija TATA, dizajnerke iz Beograda Tatjane Tatalović, koja je u novembru osvojila specijalnu nagradu "Elle Fashion Award" za najupečatljiviju kolekciju na 29. Beogradskoj nedelji mode.

U organizaciji "Planet Chic" drugog dana nedelje mode, vašingtonskoj publici predstavljeni su modeli tri strana modna dizajnera – Artemize Kruz iz Meksika, Rubena Gonzalesa iz Argentine i Tatjane Tatalović iz Srbije.

"Malo mi je neprijatno, ali Tatjana je bila najbolja večeras", rekao je Ijan Vilijams, izvršni direktor 12. Vašingtonske nedelje mode, koji misli da je pred Tatjanom svetla budućnost.

"Odeća koju pravi je savršeno ukrojena, ima jako dobru strukturu, a i pomera granice mode. Bili smo prijatno iznenadjeni njenom vizijom i mislim da svet jedva čeka da vidi njene veće kolekcije", kaže Vilijams.

Stil Tatjane Tatalović veoma je prepoznatljiv zbog materijala i načina na koji je obradjen.

"Ja sama sve proizvodim, teksturišem materijale, a onda ih oblikujem u odevne predmete", objašnjava modna kreatorka, Tatjana Tatalović.

<!-- IMAGE -->

Za kolekciju TATA korišćeni su prirodni materijali – pamuk, svila, saten i organdin. Prema rečima kreatorke, ovo nije kolekcija visoke mode, ali Vilijams na to kaže - "ako obratite pažnju na izradu videćete da je kolekcija inspirisana visokom modom što se vidi u kroju i u izboru materijala i boja".

Komadi možda tako izgledaju, ali su daleko pristupačniji i lagodniji za nošenje od klasične odeće visoke mode.

"Ja radim i mini-serije, koje imaju niže cene od ovih komada koji su revijalni, i koji su za šire mase i pristupačni svima", kaže kreatorka kolekcije.

Na ovogodišnjoj vašingtonskoj nedelji mode od 15-21. februara biće predstavljeno 28 modnih kreatora iz 13 zemalja.

XS
SM
MD
LG