Linkovi

Bijonse i Tejlor Svift trijumfovale na dodeli Gremija


Bijonse i Tejlor Svift trijumfovale na dodeli Gremija
Bijonse i Tejlor Svift trijumfovale na dodeli Gremija

Zvezda američkog kantri-popa, Tejlor Svift, ušla je u istoriju kao najmladja dobitnica priznanja za album godine, na sinoćnjoj 52. dodeli muzičkih nagrada Gremi. Svift, sa čijim se pesmama o tindjedžerskim ljubavnim jadima poistovećuju mladi fanovi širom sveta, bila je nominovana u osam kategorija a nagrade odnela u četiri, izmedju ostalih i za najbolji kantri album.

<!-- IMAGE -->

20-godišnja zvezda kantri muzike osvojila najvažnijeg Gremija – za album godine.

Ovo je priča koju ćemo stalno ponavljati – 2010. osvojili smo Gremija za album godine!“, izjavila je oduševljena Tejlor Svift.

U muzičku istoriju ušla je i Bijonse koja je sa šest pobeda oborila rekord kao pevačica sa najviše osvojenih „Gremija“ u jednoj godini.

Nasuprot refrenu svoje pesme „I Gotta Feeling“, Black Eyed Peas nisu imali dobru noć pošto su ih Kings of Leon pobedili u kategoriji izdanja godine. Zac Brown Band je proglašen za najbolju novu grupu.

Medjutim, „Gremiji“ nisu samo poznati po uručenju nagrada već i po nastupima najpoznatijih muzičara današnjice. Tako je Elton Džon svojom tačkom gotovo nadmašio ekstravagantnu Lejdi Gagu, a akrobatski nastup pevačice Pink podsetio nas je na Cirque Du Soleil u Las Vegasu.

Takodje su nastupali Bon Džovi, Dejv Metjuz bend, i rep trio: Lil Vejn, Eminem i Drejk. Veliku pažnju publike privukao je i omaž preminulom Majklu Džeksonu, koji su brojne zvezde izvele uz pomoć 3D tehnologije...

Ozbiljni ton večeri dao je duet Meri Džej Blajdž i Andree Bočelija „Bridge over the troubled water“ – sav prihod od prodaje te pesme namenjen je pomoći žrtvama zemljotresa na Haitiju.


XS
SM
MD
LG