Linkovi

Obama: Protivnici zdravstvene reforme navode na pogrešne zaključke


Američki predsednik Barak Obama oštro je kritikovao protivnike zdravstvene reforme, rekavši da bi propust da se reaguje „upropastio američku ekonomiju“.

U svom redovnom obraćanju naciji subotom, predsednik Obama je posebno naglasio one koji lobiraju u ime zdravstvenih osiguravajućih kompanija, rekavši da su učinili sve u svojoj moći da zaustave reformu zdravstvene zaštite. Obama je takođe ukazao da osiguravajuće kompanije koriste nepoštene reklame i studije, koje finansira njihova industrija, kako bi naveli američki narod na pogrešne zaključke i osujetili podršku Amerikanaca nastojanjima da se sprovede reforma. Predsednik je apelovao na Kongres da se usprotivi političkim zaverama i radi u interesu američkog naroda.

Republikanci, s druge strane, imaju primedbe na tvrdnje da bi reforma američkog zdravstvenog sistema smanjila cene i sačuvala novac poreskih obveznika. U odgovoru na predsednikovo obraćanje, republikanski kongresmen Kevin Brejdi iz Teksasa, rekao je da bi reforma zdravstva povećala troškove i dala vladi previše moći u donošenju odluka, koje se tiču lečenja pacijenata.

XS
SM
MD
LG