Linkovi

Program 'Keš za starudiju' pomaže auto-otpadima?


Iako se popularni program američke vlade, poznatiji kao "Keš za starudiju", završio u avgustu, mnogi auto-otpadi širom SAD tek sada imaju više posla. Razlog za to je činjenica da su mnoge prodavnice automobila koje su prihvatale "krševe" želele da ih zadrže u svom posedu, sve dok im vlada ne isplati nadoknadu, što se dešava tek ovih dana. Koje su dobre, a koje loše strane ovog programa?.

Dejv Anderson je treća generacija Andersona, koji drže auto-otpad „I-55“ u gradiću Čanahon, u državi Ilinois.

„Većina otpada koji i dalje rade zaista se i bave recikliranjem. Mi smo verovatno nešto najbolje za prirodu, jer prerađujemo tečnosti, smanjujemo troškove proizvodnje novih auto-delova, i pružimo priliku ljudima da nešto i uštede“, kaže Anderson.

Zahvaljujući programu „Keš za starudiju“, ovo su možda i najprometnija vremena za auto-otpad „I-55“, koji već pola veka reciklira auto-delove.

„Pretpostavljamo da ćemo dobiti između četiri i pet stotina automobila od raznih dilera s kojima sarađujemo u ovom kraju“.

Broj vozila na Andersonovom parkingu lako bi mogao da se udvostruči.

Više automobila znači i veći prihod. Anderson ostvaruje profit prodajom upotrebljivih delova i recikliranjem metala i drugog otpada. Međutim, vlada je u okviru programa obavezala prodavnice automobila da pre slanja starih vozila na otpad, zauvek onesposobe njihove motore. Time se gubi najunosniji deo vozila.

„Automobil mora da prođe kroz rezač zajedno s motorom, a mi moramo da dokumentujemo da je to urađeno u roku od 180 dana“.

Bez motora, otpadima za prodaju ostaju samo sitnice, kao što su prozori, radio aparati ili farovi. Još je rano reći koliko se na njima može zaraditi. Anderson kaže da je dobra stvar to što će imati više delova u boljem stanju nego inače, jer su većina automobila iz programa praktično netaknuta. Međutim, kada jednom i pripremi sve delove za prodaju, možda za njih neće postojati tržište, s obzirom da mnogih vozila koja ih koriste više nema na drumovima. Zasluge za to snosi takođe program „Keš za starudiju“.

„Time se ograničava procenat automobila kojima su ovi delovi potrebni, znam da su neke auto-mehaničarske radnje zabrinute zbog toga“.

Auto-otpadi širom Sjedinjenih Država nose se sa kratkoročnim prednostima i manama vladinog programa, dok se mnoge pogodnosti, kao što su čistiji vazduh i manja zavisnost od nafte, još nisu realizovale. Američki Sekretarijat za saobraćaj objavio je da je isplatio skoro tri milijarde dolara gotovine ljudima koji su vratili stare i kupili nove automobile - ukupno 700 hiljada vozila s boljim potrošnjom. Program je stvorio ili sačuvao 42 hiljade radnih mesta, a jedno od njih je upravo na Andersonovom otpadu. On kaže da je toliko zauzet da će morati da zaposli još jednog radnika, bar privremeno, dok ne procesuira sva nova vozila na parkingu.

XS
SM
MD
LG