Linkovi

Kraj za Đokovića na Vimbldonu, u polufinalu Has, Federer, Marej i Rodik


Najbolji srpski teniser Novak Đoković završio je takmičenje na ovogodišnjem Vimbdlonu u četvrtfinalu. Njega je u četiri seta - 7:5, 7:6 (6), 4:6 i 6:3 pobedio najstariji preostali učesnik Nemac Tomi Has.

Nekada drugi na svetskoj rang-listi, Has je do druge uzastopne pobede nad Đokovićem u međusobnim duelima stigao zahvaljujući odličnom servisu i agresivnoj igri. Đoković je imao priliku u taj-brejku drugog seta, ali je pri rezultatu 6:3 prokockao tri set lopte i dozvolio Nemcu pet vezanih poena i vođstvo od 2:0 u setovima. Četvrti nosilac odlično je odigrao treći set i smanjio, ali je u četvrom, Hasu ponovo bio dovoljan jedan brejk za plasman u polufinale, gde ga čeka petostruki šampion Rodžer Federer. Švajacarac je u tri seta eliminisao Hrvata Iva Karlovića - 6:3, 7:5 i 7:6 (3). Federer i Has do sada su igrali na travi samo dva puta, u polufinalu Halea 2005. i 2006, a oba puta Federer je bio bolji.

U drugom polufinalu sastaće se Škotlanđanain Endi Marej i Amerikanac Endi Rodik. Marej je u drugom meču na centralnom terenu bez većih problema pobedio nekašanjeg šampiona Rolan Garosa Huana Karlosa Ferera - 7:5, 6:3 i 6:2, dok je Rodik tek posle pet setova i skoro četiri sata igre bio bolji od još jednog veterana - Lejrona Hjuita. Bilo je 6:3, 6:7 (10), 7:6 (1), 4:6 i 6:4 za Amerikanca, koji je dva puta igrao u finalu Vimbldona.

Sutra se igraju polufinala u pojedinačnoj konkurenciji kod teniserki, sastaju se Serena Vilijams - Elena Dementijeva i Venus Vilijams - Dinara Safina.

XS
SM
MD
LG