Linkovi

Umrla Fara Foset


Svet zabave je u četvrtak ostao i bez Fare Foset, pop ikone i zvezde serije Čarlijevi anđeli, koja je preminula u 63. godini posle duge i teške bolesti.

Kao nepoznata glumica, ona se probila 1976. godine tumačeći jednu od tri glavne uloge u kultnoj TV seriji Čarlijevi anđeli, a iz tog perioda je i njena čuvena fotografija u kupaćem kostimu. Taj poster je proslavio tada tridesetogodišnju Faru i prodao se u više miliona primeraka. U osamdesetim i devedesetim godinama prošlog veka, okrenula se ozbiljnijim ulogama, a jedna od najzapaženijih je rola u filmu "The Burning Bed".

1979. Fara Foset je upoznala ljubav svog života Rajana O'Nila sa kojim je imala sina Redmonda - koji se rodio 1985. U septembru 2006, glumica, koja je još održavala strogi režim ishrane i treninga, počela je da oseća zamor. Posle dvonedeljnih testova lekari su joj saopštili lošu vest - bolovala je od raka debelog creva. Iako je pokušala da zaštiti privatnost, vest o njenoj bolesti je došla do tabloida koji su u detalje izveštavali o borbi koju je vodila sa kancerom. Posle prvobitnog šoka, Foset je rešila da uzme stvari u svoje ruke i za En-Bi-Si snimila dokumentarac o svom zdravstvenom stanju i terapiji kroz koju je prolazila, nadajući se da će to ohrabriti sve koji boluju od te bolesti. Posle tri godine Fara Fosit je juče preminula u bolnici u Santa Moniki u Kaliforniji.

XS
SM
MD
LG