Linkovi

Đoković u trećem kolu, Tipsarević eliminisan


Treći dan takmičenja na ovogodišnjem Vimbldonu bio je polovično uspešan za srpske tenisere. Pobede su ostvarili Novak Đoković u pojedinačnoj i Viktor Troicki u konkurenciji parova, dok su Janko Tipsarević i Dušan Vemić završili takmičenje – Tipsarević u drugom kolu singla, a Vemić već na startu dubla.

Đoković je posle teškog meča protiv Žilijena Benetoa na startu, imao nešto lakši posao u drugom kolu i - uprkos povremenim problemima - bez izgubljenog seta, pobedio Nemca Simona Grojla – 7:5, 6:1 i 6:4 za sat i 59 minuta igre. Njegov naredni rival biće Amerikanac Mardi Fiš, koji je u četiri seta bio bolji od Janka Tipsarevića – 6:4, 3:6, 6:1 i 6:4. Tipsarević je prošle i pretprošle godine stizao do osmine finala, tako da ga očekuje gubitak bodova i pad na sevtskoj rang-listi.

U konkurenciji dublova, Troicki je u paru sa Nemcem Kristoferom Kasom pobedio ruski par Kunjicin-Tursunov u tri seta (6:4, 7:6 (1), 6:3), dok druga srpsko-nemačka kombinacija Dušan Vemić-Miša Zverev nije imala mnogo šanse protiv najboljeg dubla sveta, braće Brajan – 6:3, 6:4, 6:3 za Amerikance.

Najveće iznenađenje trećeg dana svakako je poraz šampionke iz 2004. Ruskinje Marije Šarapove, koju je eliminisala Argentinka Žizela Dulko, u tri seta - 6:2, 3:6, 6:4. Od nosilaca, takmičenje je završila i Kineskinja Đi Ženg, prošlogodišnja polufinalistkinja, koju je u dva seta pobedila Slovakinja Danijela Hantuhova – 6:3 i 7:5. Lagane pobede zabeležile su Serena Vilijams – 6:2, 6:1 protiv Jarmile Grot, Dominika Cibulkova - 6:2 i 6:4 protiv Ursule Radvanske, Vera Zvonarjeva – 6:1 i 6:3 protiv Matilde Johanson, ali niko nije bio ubedljiv kao Viktorija Azarenka, koja Rumunki Olaru nije prepustila nijedan gem – 6:0 i 6:0.

Kod tenisera, lak posao je imao prvi favorit turnira Rože Federer – 6:2, 6:2, 6:4 protiv Španca Giljerma Garsije Lopesa, ali ne tako lak kao Tomi Has ili Žo-Vilfred Conga. Hasu je Francuz Lodra predao meč pri vođstvu Nemca 4:3 u prvom setu, dok Conga nije ni morao na teren, jer se Italijan Simone Boleli povukao. Filip Kolšrajber i Tomi Robredo morali su da igraju po pet setova, ali su ipak obezbedili plasman u treće kolo. Kolšrajbera sada čeka duel sa Federerom, a Robreda - Izraelac Dudi Sela, koji je iznenadio 18. nosioca, prošlogodišnjeg polufinalistu, Rajnera Šitlera.

XS
SM
MD
LG