Linkovi

Sejlor: Srbiji potrebna jaka marketinška strategija u SAD


Kakve bi mere Srbija mogla da preduzme u svetlu svetske ekonomske krize? Za "Glas Amerike" o tome govori predsednik Poslovnog saveta Sjedinjene Države - Srbija, Džon Sejlor.

Sejlor: “U svetlu svetske ekonomske krize, Beograd bi trebalo da pojača svoju aktivnost na prvenstveno dva fronta: da učini sve što je moguće da bi odblokirao Privremeni trgovinski sporazum Srbije i Evropske unije, pošto će u narednom periodu, po meni, glavne investicije pristizati iz Evrope, a manje iz Sjedinjenih Država; i drugo, da stavi naglasak na razvoj poljoprivrede, uključujući podsticajne mere, pošto bi poljoprivredni proizvodi mogli da budu veoma važan izvozni artikal, posebno u svetlu prognoza da će cene hrane ostati visoke i najverovatnije i dalje rasti“.

Glas Amerike: Da li bi nedavna poseta potpredsednika Džozefa Bajdena mogla da doprinese neposrednom unapredjenju ekonomskih odnosa dve zemlje?

Sejlor: “Verovano da neće, barem ne u sadašnjoj fazi, ali to i nije bio cilj Bajdenove posete Beogradu. U kontekstu globalne ekonomske krize, teško je očekivati tako nešto, ali ta poseta šalje poruku našim zapadnim saveznicima da Vašington želi Srbiju u Evropskoj uniji i otvoreniji i pristupačniji stav prema toj zemelji - kako na političkom, tako i na ekonomskom planu”.

Glas Amerike: Imajući na umu ovo što ste rekli, kada bi mogle da se očekuju američke investicije u Srbiji?

Sejlor: “U sadašnjim globalnim ekonomskim uslovima, osim onih kompanija koje su već u Srbiji, nove ne obraćaju veliku pažnju na tu zemlju i tu leži ključni problem. Naime, i do sada sam ukazivao da srpske vlasti i kompanije zajednički moraju da se promovišu i budu prisutne u Americi. Dakle, biće potrebna jaka marketinška strategija, koja bi ukazivala na ključnu stvar – da je Srbija spremna i otvorena za biznis, i sve dok se to ne dogodi, američke kompanije će ispitivati mogućnosti drugde, jer im nisu prezentirane povoljne ekonomske mogućnosti u Srbiji, niti su ih svesne”.

Glas Amerike: Da li postoji neka srpska kompanija koja, uprkos svemu, uspešno deluje ovde u Americi?

Sejlor: “Jedna od takvih kompanija je ‘Hemofarm’, koja može da posluži kao primer. Ta kompanija uspešno dejstvuje pod uslovima najteže konkurencije u farmaceutskoj industriji, koja je visoko regulisana. ‘Hemofarm’ je morao da prevazidje brojne prepreke i regulative i sada uspešno izvozi u Sjedinjene Države. Dakle, ta kompanija je lep primer šta je moguće i kako treba delovati na ovom prostoru da bi se uspelo”.

XS
SM
MD
LG