Linkovi

Pussycat Dolls na turneji, pevačica Nikol Šerzinger sprema solo CD


Pussycat Dolls, grupa koja je nastala kao burleskni plesni šou, postala je jedna od omiljenih atrakcija u svetu pop muzike. Bend je prvu polovinu 2009. proveo na turneji sa Britni Spirs, a trenutno nastupa u Aziji sa pevačicom Lady Gaga. U razgovoru sa Lerijem Londonom, pevačica Nikol Šerzinger se osvrnula na novi album ove popularne grupe.

Pre 14 godina, sada već davne 1995, koreograf Robin Entin formirala je plesnu grupu koju je nazvala "The Pussycat Dolls". Pre šest godine, one su svojim nastupima dodale pevanje i potpisale ugovor sa kućom "Interskop Rekords" (Interscope Records). Dve godine kasnije, grupa je objavila svoj prvi CD – nazvan “PCD”. Album je nominovan za Gremija i dospeo je među prvih pet albuma na Bilbordovoj top listi. U septembru 2008. "Pussycat Dolls" su objavile svoj drugi album "Doll Domination" sa kojeg su dve pesme dospele na top listu 20 najboljih. Usledile su neprekidne turneje, što, kako kažu, nije lak posao ...

"Trud nam se definitivno isplatio. Iskreno sam zahvalna na tome što smo ostvarile uspeh, a uspeh je zaista došao. Na turneji smo već šest meseci", priča pevačica Nikol Šerzinger.

Ove godine grupa "Pussycat Dolls" je po prvi put u karijeri morala da otkaže koncert u Njujorku, zato što se Nikol razbolela.

"To me je zaista porazilo, bila sam veoma tužna. Shvatila sam da nisam neuništiva,i da nemam nadljudske moći što ranije izgleda nisam uviđala", objašnjava Nikol.

Jedna od stvari koje "Pussycat Dolls" čini jedinstvenim jeste to što su uspele da uspešno kombinuju pesmu i ples.

"To je ono što je tako posebno i jedinstveno kod nas. Ne samo što pevamo, i to zaista pevamo, već smo i prava plesna grupa. To nije lako – probajte i sami, kod svoje kuće! Dovoljno je teško da hodate i pevate u isto vreme, a kamoli da igrate u isto vreme".

U novom video spotu za pesmu "Džai Ho”, "Pussycat Dolls" svoje pokrete kombinuju sa sopstvenom interpetacijom pesme iz filma "Slumdog Millionaire".

"Snimali smo spot u Beču. Bile smo na evropskoj turneji, imale jedan slobodan dan i napolju je bilo strahovito hladno, otprilike minus 17 stepeni Celzijusa, prava snežna mećava. Spot je na neki način produžetak kraja filma 'Slumdog Millionaire', kada svi plešu na peronu železničke stanice, i vidite nas kako izvodimo sopstvenu verziju pesme", objašnjava Nikol Šerzinger.

Ona demantuje glasine da će krajem godine napustiti bend posle objavljivanja svog prvog solo albuma.

"Ni sama ne znam kada će tačno biti objavljen moj CD - 'Her Name Is Nicole'. Ne želim da odredjujem datum. Uvek sam neumorni perfekcionista kada je reč o mojoj muzici. Možda će CD izaći ove godine. Ne želim da kažem kada, ali verujem u dobro 'tajmiranje', jer ipak imate samo jednu šansu da izbacite svoj prvi solo album. Kada bude objavljen, biće zaista dobar", zaključuje Nikol.

Za sada, "Pussycat Dolls" nastavljaju svoju turneju nazvanu “Svetska dominacija” pevajući i igrajući u zemljama širom Evrope i Azije.

XS
SM
MD
LG