Linkovi

Braun saopštio da neće podneti ostavku


Britanski premijer Gordon Braun rekao je da neće odustati i da neće napustiti položaj, uprkos nizu ostavki članova njegovog kabineta i razočaravajućih izbornih rezultata Laburističke stranke.

Komentarišući pozive pojedinih zakonodavaca da podnese ostavku, Braun je kazao novinarima da ne bi stajao pred njima da ne misli da je prava osoba koja se nalazi na čelu pravog tima. Preliminarni rezultati lokalnih izbora, koji su održani juče, pokazuju da su laburisti doživjeli, kako je Braun ocijenio, bolan poraz.

I dok je britanski lider predstavljao rekonstruisani kabinet, ministarka za evropska pitanja Kerolajn Flint objavila je da napušta taj položaj. Braun je dosadašnjeg ministra zdravlja Alana Džonsona postavio za ministra unutrašnjih poslova, dok je ministar oružanih snaga Bob Ejnsvort unapređen u ministra odbrane. Ministri spoljnih poslova, finansija, pravosuđa i privrede, Dejvid Miliband, Alister Darling, Džek Stro i Piter Mendelson ostali su na svojim mjestima. Ostavku je ranije danas podnio ministar saobraćaja Džef Hun.

XS
SM
MD
LG