Linkovi

Brazilski ministar potvrdio otkriće ostataka leta 447


Ministar odbrane Brazila Nelson Žobim izjavio je da su ostaci aviona pronađeni u južnom delu Atlanstskog okeana bez sumnje delovi letelice Er Fransa, koja je juče ujutro nestala sa radara noseći 228 punika i članova posade.

Brazilski avioni koji su pretraživali trasu kojom se kretao Erbas A330 primetili su sedišta, metalne delove i tragove goriva u vodama oko 650 kilometara daleko od obale Brazila. Žobim je rekao da je pažljivim ispitivanjem ostataka koje su obavile dva broda brazilske mornarice potvrđeno da su plutajući ostaci pripadali avionu Er Fransa na letu broj 447. Nije bilo tragova preživelih.

Erbas A330-200 nestao je sa radara juče rano ujutro, četiri sata pošto je iz Rio De Žaneira poleteo ka Parizu. Uzrok nesreće i dalje ostaje misterija. Pre nego što je nestao sa radara, avion je emitovao automatske signale prijavljujući višestruke elektronske kvarove i probleme sa sistemom za održavanje pritiska. Kotrolori letenja nisu međutim čuli poziv u pomoć ili bilo kakvu drugu neobičnu poruku od pilota.

Avion je leteo trasom preko ekvatora gde su snažne oluje veoma česte, ali moderne putničke letelice obično nemaju nikakvih problema kada prolaze kroz slično nevreme.

XS
SM
MD
LG