Linkovi

Samit G20 - debi Mišel Obame na svetskoj sceni


Za prvu damu Amerike, Mišel Obamu, samit G20 je prvi nastup na svetskoj sceni. Svaki njen korak se pažljivo prati, od izlaska u operu do audijencije kod britanske kraljice Elizabete II.

Mišel Obama je prvo veče u Londonu provela u društvu drugih dama koje prisustvuju samitu G20, ali i zvezda poput Naomi Kembel i autorke romana o Hariju Poteru – Džej Kej Rouling. Ovo je možda debi njenog supruga na svetskoj sceni, ali Mišel Obama bi mogla da ga zaseni.

„Ako je on neverovatno moćan predsednik, ona je prava rok zvezda. Ona je ta koja izgleda fantastično“, kaže kulturolog Mariela Fostrup.

Prva dama je prikazala svoj prepoznatljivi stil – njene haljine bez rukava podsećaju na Džeki Kenedi… poslednju američku prvu damu koja je izazvala tako interesovanje na starom kontinentu. Urednica londonskog Voga, Aleksandra Šulman, kaže da – kao i njena prethodnica, Mišel Obama odiše glamurom.

„Postoji prava glad za glamurom i mislim da ona predstavlja novi, redefinisani glamur. To nije skupi stil stare garde, već mladalački, svež, pristupačan stil…“, objašnjava Šulman.

Nova garda sastala se sa starom gardom u Bakingemskoj palati. Prva dama i kraljica su se brzo sprijateljile – a kraljica je čak predložila da ostanu u kontaktu.

Mišel Obama nije izgubila dodir sa svojim američkim korenima koje odlikuje „praktični šik.“ Nosila je bisernu ogrlicu u kombinaciji sa kardiganom kuće „J Crew“ i ravnom suknjom. Kompanija "J Crew" kaže da se svetlucavi kardigan rasprodao do sredine prepodneva, a očekuju da će i suknja uskoro „planuti“.

„Nikada ne vidite ženu britanskog političara u takvoj odeći. Ona je uspela da ceo komplet učini glamuroznim a pri tome pristupačnim, jer u pitanju je J Crew, tako da je zadovoljila sve ukuse“, konstatuje Aleksandra Šulman.

Mišel Obama je po svemu sudeći šarmirala britansku kraljicu toliko da je odstupila od protokola, i zagrlila Mišel na prijemu u Bakingemskoj palati.

XS
SM
MD
LG