Linkovi

Obama smanjuje porez; Amerikanci će osetiti poboljšanje do 1. aprila


Američki predsednik Barak Obama je u svom redovnom subotnjem obraćanju naciji izjavio da će poslodavci od danas početi da smanjuju porez za 95 odsto Amerikanaca, koji će poboljšanje osetiti do 1. aprila. Obama je istakao da će prosečna porodica u SAD mesečno imati dodatnih 65 dolara na svom računu.

Američki predsednik smatra da će smanjenje poreza veoma brzo osetiti više Amerikanaca nego ikada ranije u istoriji. Poreske olakšice, kojim je Obama ispunio jedno od obećanja iznesenih tokom predizborne kampanje, biće finansirane sredstvima iz stimulativnog ekonomskog paketa u iznosu od 787 milijardi dolara, koji je usvojen prošle nedelje, u cilju otvaranja novih radnih mesta i oživljavanja ekonomije u dubokoj recesiji.

U odgovoru republikanaca na predsedničko obraćanje, kongresmen iz Mičigena Dejvid Kemp, naveo je da njegova stranka želi da zajednički radi sa predsednikom Obamom na spasavanju privrede, ali, kako se izrazio, na “odgovoran način” koji neće opteretiti buduće generacije ogromnim dugovima.

XS
SM
MD
LG