Linkovi

Volmart otporan na recesiju


Najveći svetski maloprodajni lanac, Volmart zabeležio je u prethodna tri meseca, zaključno sa 31. januarom, porast prodaje od 6 odsto u odnosu na isti period prošle godine. Predsednik i izvršni direktor Volmarta, Majk Djuk, ocenio je da je poslovanje firme "izuzetno jako" u poređenju sa konkurentskim kompanijama, i predvideo nastavak takvog trenda.

Lanac Volmart, u kome se prodaje sve od prehrambenih namirnica do lekova i odeće po diskontnim cenama, ipak nije potpuno otporan na globalnu recesiju, iako za razliku od mnogih sličnih kompanija, i dalje beleži finansijsku dobit. Profit je malo manji nego u ovom periodu prošle godine, a prodaja van SAD je opala za više od 8 odsto usled jačanja američkog dolara.

U međuvremenu, vodeći distributer kafe Starbaks će od idućeg meseca početi sa prodajom instant kafe pod nazivom „Via“, za manje od jednog dolara po šolji. Starbaks, poznat po vrlo visokim cenama kafe, zatvara kafee i smanjuje broj radnih mesta zbog gubitka mušterija koje, u pokušaju da prežive recesiju, sve češće odlaze po kafu u Mek Donalds, koji je prodaje za samo jedan dolar.

XS
SM
MD
LG